Παγκόσμια μέρα παγωτού σοκολάτας και ετοιμάζουμε την πιο δροσερή συνταγή (Βίντεο)

Έχοντας τη Lidl Κύπρου στο πλευρό μας, επιλέγουμε όχι μόνο τα πιο νόστιμα προϊόντα, αλλά συνάμα όσα φέρουν τις κατάλληλες σημάνσεις και πιστοποιήσεις, που επιβεβαιώνουν τα υψηλά πρότυπα που διατηρεί σε σχέση με την ποιότητά τους. 

Σε περίπτωση που δε το γνώριζες, η 7η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα του παγωτού με γεύση σοκολάτας. Όχι πως οι απανταχού chocoholics χρειάζονται αφορμή ή δικαιολογία για να απολαύσουν ένα λαχταριστό παγωτό σοκολάτας, αλλά αν μην τι άλλο, τώρα έχουν έναν λόγο παραπάνω. 

Πέρα από το να τρώμε, καλό είναι να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία της γαστρονομίας. Οι Ιταλοί λοιπόν  πειραματίστηκαν να παγώσουν τη ζεστή σοκολάτα το μακρινό 1962. Ευτυχώς για εμάς, τα κατάφεραν και έκτοτε έχουμε μία από τις δημοφιλέστερες γεύσεις παγωτού. 

Επειδή λοιπόν αναμφίβολα το σπιτικό παγωτό είναι το καλύτερο, το Kitchen Island σού έχει την πιο τέλεια συνταγή, με μόλις τέσσερα υλικά, με το κακάο να φέρει τη σήμανση Rainforest Alliance Certified, με εικονίδιο ένα χαριτωμένο βατραχάκι. 

Η συγκεκριμένη σήμανση προσδιορίζει τα προϊόντα που προέρχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από αγροκτήματα πιστοποιημένα από τη Rainforest Alliance. Το αγρόκτημα πρέπει να ακολουθεί τις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές του προτύπου αειφόρου γεωργίας της Rainforest Alliance. Αυτό περιλαμβάνει κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευθύνη και την κερδοφορία. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναπτύχθηκαν αφενός για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής και των φυτών, καθώς και του εδάφους και του νερού, και αφετέρου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των τοπικών κοινοτήτων.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω των συγκεκριμένων σημάνσεων και πιστοποιήσεων, η Lidl Kύπρου συμβάλλει στη διαφάνεια και σε μια υγιεινότερη διατροφή, θέλοντας να διευκολύνει  τους πελάτες της να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις. Γι’ αυτό και τα προϊόντα της είναι ευδιάκριτα σε ό,τι αφορά τη διατροφική αξία, τα αλλεργιογόνα και τη σφραγίδα βιωσιμότητας, υπερβαίνοντας ακόμα και τις απαιτήσεις του νόμου. 

Μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις σημάνσεις και πιστοποιήσεις των προϊόντων εδώ, αφού πρώτα μπεις στην κουζίνα και φτιάξεις την πιο κάτω συνταγή, γιατί το διάβασμα θέλει το παγωτό του. Μην ξεχνάς πως έχεις να τιμήσεις και την παγκόσμια ημέρα παγωτού σοκολάτας! 

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύεις το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο σε σκόνη και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Το αφήνεις στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος (μην το παρακάνεις).
  • "Διπλώνεις" το μείγμα ζαχαρούχου γάλακτος στη σαντιγί.
  • Αδειάζεις σε δοχείο, σκεπάζεις και το τοποθετείς στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

 

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ