Πανακότες με μαρμελάδα φράουλας STUTE
Η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις τον ιταλικό αυτό πειρασμό
Συστατικά:
Για τις πανακότες:
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 300 ml φρέσκα κρέμα
- 200 ml γάλα αγελαδινό πλήρες ή 1,5% λίπος ή χωρίς λακτόζη
- 75 γρ ζάχαρη ή στέβια
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή ½ λοβό βανίλιας
- ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Για την μαρμελάδα:
- 5 ΚΣ μαρμελάδα φράουλας STUTE
- 1-2ΚΣ νερό
Διακόσμηση:
- Φύλλα μέντας
- Φράουλες
Μέθοδος:
- Μουλιάζεις 3 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζεις καλά τα φύλλα να φύγει το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν καλά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Επιπλέον, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη ζελατίνη, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζεις το μείγμα σε 6 ποτήρια x 150 ml ή 4 μεγαλύτερα ποτήρια. Αφήνεις να κρυώσει για 3-4 ώρες στο ψυγείο ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.
- Προσθέτεις 5ΚΣ μαρμελάδα φράουλα STUTE σε μία μικρή κατσαρόλα με 1ΚΣ νερό. Αφήνεις τη μαρμελάδα να ζεσταθεί και ανακατεύεις καλά με το νερό. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα μαρμελάδας περιχύνεις τις πανακότες. Ψύξε για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει το μείγμα. Για το σερβίρισμα, βάλε από πάνω από το καθένα φράουλες κομμένες και φύλλα μέντας. Απολαύσε!
H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου