Thumbnail

Πανακότες με μαρμελάδα φράουλας STUTE Πανακότες με μαρμελάδα φράουλας STUTE

Η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις τον ιταλικό αυτό πειρασμό
Θες ένα νόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο που θα τους ενθουσιάσει όλους; Φτιάξε πανακότα με μαρμελάδα φράουλας STUTE.

Συστατικά:

 
Για τις πανακότες:

  •  3 φύλλα ζελατίνης
  • 300 ml φρέσκα κρέμα
  • 200 ml γάλα αγελαδινό πλήρες ή 1,5% λίπος ή χωρίς λακτόζη
  •  75 γρ ζάχαρη ή στέβια
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή ½ λοβό βανίλιας
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα


Για την μαρμελάδα:

  • 5 ΚΣ μαρμελάδα φράουλας STUTE
  • 1-2ΚΣ νερό


Διακόσμηση:

  • Φύλλα μέντας
  • Φράουλες

 

κριστη

 

Μέθοδος:

  • Μουλιάζεις 3 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζεις καλά τα φύλλα να φύγει το νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα μικρή  ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν καλά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Επιπλέον, αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις τη ζελατίνη, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζεις το μείγμα σε 6 ποτήρια x 150 ml ή 4 μεγαλύτερα ποτήρια. Αφήνεις να κρυώσει για 3-4 ώρες στο ψυγείο ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.
  • Προσθέτεις 5ΚΣ μαρμελάδα φράουλα STUTE σε μία μικρή κατσαρόλα με 1ΚΣ νερό. Αφήνεις τη μαρμελάδα να ζεσταθεί και ανακατεύεις καλά με το νερό. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα μαρμελάδας περιχύνεις τις πανακότες. Ψύξε για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει το μείγμα. Για το σερβίρισμα, βάλε από πάνω από το καθένα  φράουλες κομμένες  και φύλλα μέντας. Απολαύσε!

κριστη

 

H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου

κριστυ

 

Home