Σήμερα φτιάχνουμε γαρίδες με σάλτσα λευκού κρασιού, σκόρδο και κρόκο κοζάνης.
Η Κρίστη Αγαπίου μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο με το οποίο θα τους καταπλήξεις όλους
Δες πιο κάτω τα υλικά και την εκτέλεση όπως σου την προτείνει η Κρίστη Αγαπίου:
Υλικά:
- 1/4 του φλιτζανιού ζεστό λευκό κρασί
- 1/2 κ.γ. Στίγματα Κρόκου Κοζάνης
- 8 γαρίδες Jumbo, καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες (καλύτερα να επιλέξετε καλής ποιότητας βασιλικές γαρίδες και όχι κατεψυγμένες προψημένες)
- 3 σκελίδες σκόρδο (μπορεί να είναι λιγότερες ή περισσότερες ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε)
- 1 Κρεμμύδι ή κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένο
- 2 Tbsp εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 Tbsp φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 λεμόνι, χυμό/ 1/2 κ.γ. χυμό ανά 2 μερίδες
- Θαλασσινό αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε το ζεστό λευκό κρασί, στη συνέχεια τα Στίγματα Κρόκου Κοζάνης και άφησε το στην άκρη.
- Καρύκευσε τις γαρίδες με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Κόψε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και ψιλοκόψε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβεις τον φρέσκο μαϊντανό.
- Ζεσταίνεις ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις με το λάδι. Πρόσεξε να μην κάψεις το σκόρδο.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια 2 λεπτά αργότερα. Προσθέστε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε το.
- Συνέχισε προσθέτοντας τις γαρίδες στο τηγάνι, μαγείρεψε την μία πλευρά των γαρίδων για ένα λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και την άλλη πλευρά και μαγείρεψε για επιπλέον 1-2 λεπτά.
- Ρίξε το κρασί, σαφράν πάνω από τις γαρίδες και πρόσθεσε το χυμό από ένα λεμόνι και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, στη συνέχεια δώσε στο τηγάνι ένα γρήγορο κούνημα. Αφού ψήσεις τις γαρίδες για 2 λεπτά, τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις μεταφέρεις σε ένα πιάτο ή ρηχό μπολ.
- Μαγείρεψε τη σάλτσα για άλλα 2-3 λεπτά ώστε να πήξει και στη συνέχεια ρίξε την σάλτσα πάνω από τις γαρίδες στο μπολ και γαρνίρισε τις με επιπλέον μαϊντανό! Σέρβιρε με λίγο ζεστό ρύζι σαφράν ή σκορδόψωμο!
Η διατροφική αξία της συνταγής σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου:
Δες την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο πιο κάτω: