Thumbnail

Σήμερα φτιάχνουμε γαρίδες με σάλτσα λευκού κρασιού, σκόρδο και κρόκο κοζάνης. Σήμερα φτιάχνουμε γαρίδες με σάλτσα λευκού κρασιού, σκόρδο και κρόκο κοζάνης.

Η Κρίστη Αγαπίου μοιράζεται μαζί σου τη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο με το οποίο θα τους καταπλήξεις όλους
Αυτή η συνταγή για γαρίδες με κρόκο κοζάνης, είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Δες πιο κάτω τα υλικά και την εκτέλεση όπως σου την προτείνει η Κρίστη Αγαπίου:

Υλικά: 

  •  1/4 του φλιτζανιού ζεστό λευκό κρασί
  •  1/2 κ.γ. Στίγματα Κρόκου Κοζάνης
  •  8 γαρίδες Jumbo, καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες (καλύτερα να επιλέξετε καλής ποιότητας βασιλικές γαρίδες και όχι κατεψυγμένες προψημένες)
  •  3 σκελίδες σκόρδο (μπορεί να είναι λιγότερες ή περισσότερες ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε)
  •  1 Κρεμμύδι ή κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένο
  •  2 Tbsp εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  •  3 Tbsp φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  1 λεμόνι, χυμό/ 1/2 κ.γ. χυμό ανά 2 μερίδες
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

  • Πρόσθεσε το ζεστό λευκό κρασί, στη συνέχεια τα Στίγματα Κρόκου Κοζάνης και άφησε το στην άκρη.
  • Καρύκευσε τις γαρίδες με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Κόψε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και ψιλοκόψε το κρεμμύδι.
  • Ψιλοκόβεις τον φρέσκο μαϊντανό.
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις με το λάδι. Πρόσεξε να μην κάψεις το σκόρδο.
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια 2 λεπτά αργότερα. Προσθέστε θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε το.
  • Συνέχισε προσθέτοντας τις γαρίδες στο τηγάνι, μαγείρεψε την μία πλευρά των γαρίδων για ένα λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και την άλλη πλευρά και μαγείρεψε για επιπλέον 1-2 λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί,  σαφράν πάνω από τις γαρίδες και πρόσθεσε το χυμό από ένα λεμόνι και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, στη συνέχεια δώσε στο τηγάνι ένα γρήγορο κούνημα. Αφού ψήσεις τις γαρίδες για 2 λεπτά, τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις μεταφέρεις σε ένα πιάτο ή ρηχό μπολ.
  • Μαγείρεψε τη σάλτσα για άλλα 2-3 λεπτά ώστε να πήξει και στη συνέχεια ρίξε την σάλτσα πάνω από τις γαρίδες στο μπολ και γαρνίρισε τις με επιπλέον μαϊντανό! Σέρβιρε με λίγο ζεστό ρύζι σαφράν ή σκορδόψωμο!

Η διατροφική αξία της συνταγής σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου:

1

 

Δες την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο πιο κάτω: 

 

Home