Thumbnail

Σούπα μανιταριών με μπρουσκέτα και θυμάρι Σούπα μανιταριών με μπρουσκέτα και θυμάρι

Αυτή η σούπα με μανιτάρια είναι το τέλειο πρώτο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!
H εποχή της σούπας είναι εδώ και τι καλύτερο από σούπα μανιταριών που λατρεύουμε αφού είναι ένα ζεστό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό ακόμα και όταν δεν θέλεις να μαγειρεύεις για ώρες.

Kyriakides Mushrooms προτείνει να  δοκιμάσεις αυτή την υγιεινή και νόστιμη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά: 

  • 180γρ Λευκά μανιτάρια
  • 180γρ μανιτάρια Πορτομπελίνι
  • 80γρ βούτυρο
  • 1 μικρό πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 ml λευκό κρασί 
  • 900ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μπρουσκέτα
  • 50γρ τυρί γκοργκονζόλα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

  • Αρχίζεις κόβοντας τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στα τέσσερα. Ακολούθως κόβεις και το πράσο.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο, 1 κοτσάνι δεντρολίβανο και το θυμάρι. Τα αφήνεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα ρίχνεις το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτεις τον ζωμό και βάζεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μέχρι να ζεσταθεί κόβεις την μπρουσκέτα σε φέτες και την τηγανίζεις μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αλείφεις με το γκοργκονζόλα και γαρνίρεις με λίγο θυμάρι. Όταν η σούπα είναι έτοιμη αφαιρείς το κοτσάνι δεντρολίβανου και την κτυπάς καλά.
  • Σερβίρεις σε ένα μπολ μαζί με την μπρουσκέτα, το θυμάρι και φυσικά με πολλή-πολλή αγάπη.  

 

 

Home