Thumbnail

Στήθος κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, λεμόνι και κόλιανδρο Στήθος κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, λεμόνι και κόλιανδρο

Η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις την μαροκινή αυτή συνταγή, στην πιο εύκολη (και νόστιμη) εκδοχή της
Το Μαρόκο θεωρείται ένας από τους τοπ γαστρονομικούς προορισμούς. Σήμερα η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει μια νόστιμη συνταγή, μαροκινό κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, λεμόνι και κόλιανδρο.

Μια εύκολη εκδοχή της αυθεντικής συνταγής, αλλά εξίσου νόστιμη!

Συστατικά (για 4 μερίδες):

  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου 
  • 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια 
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 μικρή πρέζα Κρόκο κοζάνης (saffron) (αλεσμένο με λίγο άλας και μουλιάζουμε σε λίγο  χλιαρό νερό)
  • 2 κ.σ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • μια μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο (για γαρνιτούρα)
  • Κούς κούς για σερβίρισμα 

κοτόπουλο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις  τον φούρνο στους 200C
  • Παίρνεις μια μικρή πρέζα από κρόκο κοζάνης και το βάζεις σε ένα μικρό μπόλ. Προσθέτεις λίγο αλάτι και αλέθεις με το saffron. Στην συνέχεια προσθέτεις 100-120 ml βραστό νερό (όχι πολύ βραστό νερό).
  • Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο.
  • Σε ένα μπόλ μέτριο ανακατεύεις το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι , κρόκο κοζάνης και τον αλεσμένο κόλιανδρο, το βάζεις  στο κοτόπουλο να μαριναριστεί και μετά μαρινάρεις σε σκεπασμένο, μη μεταλλικό σκεύος για 2-3 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο
  • Ψήνεις το κοτόπουλο στη μαρινάδα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
  • Σερβίρεις με κους κους ή κινόα και σαλάτα 

 

H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου

00

 

 

Home