Thumbnail

Υγιεινές Μπάρες από Mornflake Creamy Superfast oats Υγιεινές Μπάρες από Mornflake Creamy Superfast oats

Η Κρίστη Αγαπίου φτιάχνει τις καλύτερες μπάρες με βρώμη που θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου σνακ!
Αυτά τα υγιεινά Vegan Bars είναι η καλύτερη λύση για σνακ. Γλυκές, καραμελένιες μπάρες, με ξηρούς καρπούς είναι ό,τι καλύτερο!

βρωμη

Συστατικά:


Για τη βάση: 

  • 1 φλιτζάνι Βρώμη  Mornflake
  • 5 μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 
  • 1 ΚΣ φυστικοβούτυρο μαλακό
  • 1 ΚΣ νερό 

Για την καραμέλα από χουρμάδες :

  • 10 χουρμάδες (260gr χουρμάδες χωρίς κουκούτσια) 
  • 2 ΚΣ φυστικοβούτυρο 
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας 
  • Πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων 
  • 1-2 ΚΣ νερό (ή οποιοδήποτε φυτικό γάλα της επιλογής σας) 
  • 70γρ αλατισμένα ή ανάλατα φιστίκια 

Για την σοκολάτα :  

  • 180γρ καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα 
  • 1 ΚΣ λάδι καρύδας ( προαιρετικό)

 

kristi

 

 

Μέθοδος:

  • Βάζεις ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο πιάτο  ή σε ένα ταψί για να τοποθετήσεις τις ολοκληρωμένες μπάρες και αφήνεις το στην άκρη. 
  •  Βάζεις τους χουρμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτεις με ζεστό νερό. Μουλιάζεις για 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν, ανάλογα με το πόσο μαλακά ήταν στην αρχή. Αποστραγγίζεις τους χουρμάδες, αλλά κράτησε το νερό για το βήμα 3.

 Για τη βάση:

  •  Προσθέτεις τη βρώμη στο πολυμηχάνημα μέχρι να έχει η βρώμη υφή αλευριού βρώμης. Επιπλέον, πρόσθεσε το νερό, τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και το αλάτι. Χτύπησε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ζύμη" που κολλάει λίγο. Πίεσε τη βάση/ μείγμα βρώμης σε ένα μικρό και στενό δοχείο (ή στενό καλούπι σιλικόνης ή ταψί) και πρόσθεσε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσεις με το στρώμα καραμέλας (εάν χρησιμοποιείς δοχείο στενό που δεν είναι αντικολλητικό βεβαιώσου ότι έχεις στρώσει τη βάση με λαδόκολλα). 


Φτιάξε την Καραμέλα: 

  • Τοποθέτησε τους 10 χουρμάδες στο πολυμηχάνημα. Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, το νερό και αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα  έχει ομαλή συνοχή. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο από το νερό που έχεις κρατήσει, 1 κ.γ. τη φορά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο όπως θέλεις.  
  • Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να απλώσεις την καραμέλα από χουρμάδες ομοιόμορφα πάνω από τη βάση βρώμης και στη συνέχεια, πασπάλισε τα φιστίκια στην κορυφή. Πίεσε τα φιστίκια στο στρώμα καραμέλας με τα δάχτυλά σου, ώστε να κολλήσουν. Το βάζεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.


Για να φτιάξεις τις μπάρες: 

  • Αφαιρέστε το μείγμα από την κατάψυξη. Επιπλέον, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψεις την ζύμη  σε κομμάτια μεγέθους μπάρας. Επίστρεψε τα στην κατάψυξη ενώ λιώνεις τη σοκολάτα. Λιώνεις τη σοκολάτα.  Τοποθέτησε τα κομμάτια σοκολάτας σε μια κατσαρόλα αντικολλητική μικρή με το λάδι καρύδας. Αν δεν χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας χρησιμοποίησε τη μέθοδο του μπεν μαρί για να λιώσεις τη σοκολάτα.  

Σοκολάτα:

  • Τοποθέτησε κάθε μπάρα στο μπολ ή στην κατσαρόλα με λιωμένη σοκολάτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου ή δύο πιρούνια  για να καλύψεις τις μπάρες στη σοκολάτα. Τοποθέτησε κάθε μπάρα πάνω στο προετοιμασμένο ταψί και άφησε τις μπάρες  να κρυώσουν.


Σερβίρισμα:

  • Βάζεις τις μπάρες στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά, για να σκληρύνει η σοκολάτα. Σέρβιρε και απόλαυσε!  

Μέθοδος αποθήκευσης:

  • Αποθηκεύονται καλύτερα στο ψυγείο όπου θα διαρκέσουν για μια εβδομάδα ή μπορείς να τις αποθηκεύσεις σε καταψύκτη όπου μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα μήνα.

 

H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου

kristi

 

 

 

Home