H Mira Sorvino σοκάρει: "Με βίασε άνδρας που γνώριζα"
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν τον παραγωγό ταινιών Harvey Weinstein, για σεξουαλική παρενόχληση, όταν συνεργάστηκαν το 1995.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για αυστηρότερα μέτρα κατά των βιασμών, η Sorvino αναγνώρισε ότι η δημόσια παραδοχή της σχετικά με τη συμπεριφορά του μέχρι πρότινος μεγαλό-παραγωγού του Hollywood, ήταν τραυματική:«Δεν είχα αναζήτησει πραγματικά τη βοήθεια που χρειαζόμουν».
Ακολούθως, εξομολογήθηκε ότι είχε μια ακόμη πιο τραυματική εμπειρία με έναν άνδρα,τον οποίο δεν κατονόμασε. «Στέκομαι εδώ μπροστά σας για να πω όχι μόνο ότι είμαι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά είμαι επίσης θύμα σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού από κάποιον που γνώριζα. Ο λόγος που μιλώ γι΄αυτό, είναι γιατί προσπαθώ να βοηθήσω. Υπάρχουν τόσα θύματα που τώρα χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν το χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και τη ντροπή».
8 γυναίκες κατηγορούν τον Morgan Freeman για σεξουαλική παρενόχληση
Ωστόσο, η Sorvino δε θέλησε να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη, παρά μόνο χρησιμοποίησε τον όρο «date-rape», για να καταδείξει τις περιπτώσεις που θύτης και θύμα γνωρίζονται ή έχουν κάποιου είδους σχέση μεταξύ τους.