Thumbnail

Mπορείς να μείνεις offline από τα social media για 48 ώρες; Mπορείς να μείνεις offline από τα social media για 48 ώρες;

Ο ιδρυτής της Wikipedia μάς καλεί σε παγκόσμια απεργία
Τρέμεις και μόνο στην ιδέα να αποκοπείς από το social media κόσμο για μερικές ώρες; Θα πρέπει όμως, σύμφωνα με τον Δρ. Larry Sanger,  τον Αμερικανό συνιδρυτή της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ώστε να ασκήσουμε πίεση σε παγκόσμιο επίπεδο στα κοινωνικά δίκτυα για να αποκαταστήσουν τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων. Στο χέρι μας είναι.

Τι θα γίνει εάν για δυο ολόκληρες μέρες δε χρησιμοποιήσει κανένας από εμάς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Αυτό, μπορούμε να το μάθουμε την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου. 

Ένα κοινωνικό πείραμα, θα έλεγε κανείς, που σκοπό έχει να ασκηθεί πίεση στα κοινωνικά δίκτυα να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να παραδώσουν τον έλεγχο των δεδομένων. Οι χρήστες έχουν τη δύναμη, πρεσβεύει ο Larry Sanger, να απαιτήσουν από τους κολοσσούς, βλέπε Facebook, Instagram, που επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν, να επιστρέψουν τον έλεγχο των δεδομένων μας και την ιδιωτικότητα μας. 

Πώς να μην επιτρέψεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να επηρεάσουν τη σχέση σου

Μια παγκόσμια απεργία, έστω και για 48 ώρες, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες θα αντιληφθούν πως οι χρήστες δεν αστειεύονται και ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί "κυρίαρχοι" του παιχνιδιού. 

Εκτός όμως από το να μη χρησιμοποιήσεις τα κοινωνικά δίκτυα τις δυο προαναφερόμενες ημερομηνίες, μπορείς παράλληλα να υπογράψεις τη διακήρυξη ψηφιακής ανεξαρτησίας που συνέταξε ο Sanger. 

Να γιατί πρέπει να κάνεις μερικά unfollow

Τώρα, εάν θα υπάρξει καθολική αποχή, αυτό είναι ένα ερώτημα, που κανείς δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. 

Πηγή 

Home