Thumbnail

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Δεν μασάω και πολύ τα λόγια μου» Αντώνης Καφετζόπουλος: «Δεν μασάω και πολύ τα λόγια μου»

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο MyLife
Ένας άνθρωπος απλός, ευθύς, ειλικρινής, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. O Αντώνης Καφετζόπουλος, θα μπορούσε με βεβαιότητα να πει κανείς, πως είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παρουσιαστές της γενιάς του.

Με αφορμή την παράσταση «Τάο», σε σενάριο του γιου του, Γιώργου Καφετζόπουλου, στην οποία και πρωταγωνιστεί, μίλησε αποκλειστικά στο Mylife και τη Στέλλα Παπά, για την εμπειρία να συνεργάζεται με τον γιο του,  τη σχέση με τους συναδέλφους του, τις προτάσεις του που απέρριψαν άνθρωποι του χώρου, ενώ απαντάει ανοιχτά εάν έχει αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί.

 Της Στέλλας Παπά

Κύριε Καφετζόπουλε, αυτό το διάστημα πρωταγωνιστείτε στο θεατρικό έργο «Τάο», που υπογράφει ο γιος σας, Γιώργος Καφετζόπουλος. Μιλήστε μας γι’ αυτή τη δουλειά.

Αυτή η παράσταση πέρασε από δύο φάσεις, μιας και την είχαμε ετοιμάσει πριν το lockdown, αλλά δεν την «ανεβάσαμε» καθώς έκλεισαν τα θέατρα. Η δεύτερη φάση είναι τώρα, που μας δόθηκε η ευκαιρία να τη ξαναδουλέψουμε. Ευτυχώς, «τέλος καλό, όλα καλά», φράση που με αντιπροσωπεύει 100%.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με τον γιο σας;

Ουσιαστικά ναι, παρόλο που είχε προηγηθεί μια πολύ μικρή συνεργασία στον «Άδικο Κόσμο» και ακόμη μία όταν ήταν μικρό παιδάκι στον «Σκορπιό». Αυτή όμως είναι η πρώτη ολοκληρωμένη συνεργασία.  

 

kafetzopoulos

 

Πώς αισθανθήκατε όταν σας παρουσίασε το θεατρικό του έργο, αλλά και όταν σας πρότεινε να είστε ένας από τους πρωταγωνιστές;

Ήταν από την αρχή στα σχέδια του να γράψει κάτι για να παίξουμε μαζί. Με το που το διάβασα στην πρώτη γραφή, σκέφτηκα αμέσως «αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το ανεβάσουμε». Μου άρεσε πραγματικά πολύ το έργο. 

Σκεφτήκατε ωστόσο να αρνηθείτε το ρόλο γιατί φοβηθήκατε τη συνεργασία μεταξύ σας;

Ούτε στιγμή. Μου άρεσε πολύ ο ρόλος για να τον αρνηθώ. 

Είστε το ίδιο αυστηρός με τον γιο σας, όσο με οποιονδήποτε άλλο συνεργάτη σας;

Δεν είμαι αυστηρός με κανέναν. Κάθε άλλο θα έλεγα. Αν κάτι είναι στα ενδιαφέροντα μου και πω το «ναι», θα το κάνω με μεράκι. Αν όχι, δεν μασάω και πολύ τα λόγια μου.

 

kafetzopoulos

 

Στην παράσταση υποδύεστε έναν τύπο που προγραμματίζει τη συνταξιοδότησή του. Εσείς έχετε σκεφτεί πώς θα είναι η ζωή σας όταν έρθει αυτή η στιγμή ή δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας εκτός σκηνής;

Η στιγμή έχει έρθει και έχει περάσει μάλιστα. Από την άλλη, η ομορφιά του επαγγέλματος μου - μεταξύ άλλων - έγκειται στο ότι στην πραγματικότητα δεν αποσύρεσαι ποτέ. Πάντοτε θα υπάρχουν ρόλοι για ηλικιωμένους.

Το δελτίο Τύπου της παράστασης αναφέρει ότι πρόκειται για μια «άγρια κωμωδία», με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες. Στη δική σας ζωή υπήρξαν τέτοιες στιγμές;

Ναι, αλλά τηρουμένων των αναλογιών. Στο έργο, οι άνθρωποι ζουν με το πιστόλι στη ζώνη. Στη δική μου ζωή τα πράγματα κύλησαν λιγότερο βίαια.

 

kafetzopoulos

 

Η πρώην σύζυγός σας είδε την παράσταση; Ήταν πιο αυστηρή μαζί σας ή με τον γιό σας;

Η καρδιά της Ελληνίδας μάνας είναι μεγάλη!

Απέρριψαν ποτέ προτάσεις σας άνθρωποι του χώρου; Πώς το αντιμετωπίσατε;

Ναι, αμέτρητες φορές. Κάθε φορά προσπαθώ να καταλάβω το «γιατί», μπαίνοντας, όσο μπορώ, στη θέση τους.

Ποια είναι η δική σας άποψη για όσα παρακολουθούμε να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τον χώρο της υποκριτικής;

Στον χώρο της υποκριτικής τα πράγματα είναι θαυμάσια. Υπάρχουν πολλοί και πολλές που είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Και υπάρχουν μερικές θαυμάσιες παραστάσεις κάθε χρόνο!

 

 

Home