Thumbnail

Το κράτος τριπλασιάζει το κονδύλι για τις στειρώσεις αδέσποτων γατών και σκύλων Το κράτος τριπλασιάζει το κονδύλι για τις στειρώσεις αδέσποτων γατών και σκύλων

Η θετική είδηση της εβδομάδας από την Ancoria Bank
Από €100.000 σε €300.000. Έρχεται και νέο πρόγραμμα για σκύλους και καταφύγιο ζώων στη Λευκωσία.

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την ευημερία των ζώων στην Κύπρο ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα: το κράτος αποφάσισε να τριπλασιάσει το κονδύλι για τις στειρώσεις των αδέσποτων γατών, αυξάνοντάς το από €100.000 σε €300.000.

Η σημαντική αυτή ενίσχυση στοχεύει στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στους δρόμους, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, μέσα από πιο συστηματικές και οργανωμένες δράσεις.

Παράλληλα, το Υπουργείο Γεωργίας προχώρησε και σε έγκριση νέου κονδυλίου για στειρώσεις σκύλων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του κράτους να επενδύσει ουσιαστικά στην προστασία και διαχείριση των ζώων συντροφιάς.

Ακόμη, στα σχέδια βρίσκεται η δημιουργία νέου καταφυγίου ζώων στη Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως πρότυπο χώρος περίθαλψης και προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων.

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα προς μια πιο φιλική και υπεύθυνη κοινωνία απέναντι στα ζώα. Μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει πως οι αλλαγές έρχονται όταν υπάρχει βούληση, συνεργασία και αγάπη για κάθε μορφή ζωής.

Μικρές κινήσεις, μεγάλα βήματα για μια καλύτερη Κύπρο.

 

 

 

Home