Thumbnail

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Access City Festival Paphos από το Enavsma Foundation Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Access City Festival Paphos από το Enavsma Foundation

Έρχεται το Access City Festival Nicosia στις 21 Μαΐου
To διήμερο 6-7 Μαΐου η Πάφος μεταμορφώθηκε σε ανοικτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων στο πλαίσιο του Access City Festival, που διοργάνωσε το νεοϊδρυθέν Evasma Foundation* σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και το Round Table 7 Πάφου.

Αρχικά το Σάββατο, 6 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 19:00, ο παραλιακός χώρος στην Κάτω Πάφο, παρά την παραλία «Αλυκές», μεταμορφώθηκε σε ένα ανοικτό εκπαιδευτικό εργαστήρι με κύρια ατραξιόν την Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη. Τα 13 ανθρώπινα βιβλία, του Human Library Cyprus, διηγήθηκαν τις προσωπικές ιστορίες τους, φιλοξενούμενα στο Mediteranneo του Annabelle Hotel, σε πέραν των 100 αναγνωστών/αναγνωστριών, οι οποίοι/ες συγκινήθηκαν, προβληματίστηκαν και έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την όλη εμπειρία τους.

 

z

 

Την ίδια στιγμή, τα παιδιά και οι μεγάλοι βίωσαν την εμπειρία της αφήγησης του παραμυθιού «Ποιος έφαγε τον τελευταίο λουκουμά;», από τη βραβευμένη συγγραφέα Σάντη Αντωνίου, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από ένα δέντρο, συνδεδεμένοι με τη φύση. Αφού έλυσαν το μυστήριο του χαμένου λουκουμά, έστρωσαν τραπέζι και με τη βοήθεια της επίσης βραβευμένης εικαστικού, Έλενας Τσιγαρίδου, ζωγράφισαν τα πιάτα τους και τη θέση τους στο τραπέζι, δημιουργώντας ένα τεράστιο τραπεζομάντηλο. 

Το Ladies Circle 5 Πάφου κερνούσε σπιτική λεμονάδα και λουκουμάδες τους παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα προγραμμάτισε σύντομες βιωματικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να αντιληφθούν από πρώτο χέρι τα εμπόδια που δημιουργούνται για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). 

 

Η νεοφυής, καινοτόμα πλατφόρμα, Ablebook, που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες γύρω από την προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς, ήταν παρούσα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Ο εμπνευστής της και εκ των ιδρυτών της, Ανδρέας Βασιλείου ήταν παρών και μοιράστηκε το πλάνο ανάπτυξης της πλατφόρμας μαζί με τους παρευρισκόμενους.  

 

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, η πλατεία Δημαρχείου μετατράπηκε σε αθλητικό εργαστήρι και φιλοξένησε παραθλήματα, street sports, μουσική και χορό. Η έναρξη δόθηκε με την καθιερωμένη ποδηλασία, με την υποστήριξη της Aspire Cycling και τη συμμετοχή χειρήλατων, roller skaters και Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Την παράσταση έκλεψε και φέτος η τοξοβολία. Με την υποστήριξη του Paphos Archery Club και του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον παγκοσμιονίκη τυφλό τοξοβόλο της Κύπρου, Χρίστο Μισό και τους ΑμεΑ τοξοβόλους Κυριάκο και Μιχάλη Δημητρίου, να διαγωνιστεί απέναντί τους και να βιώσει πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Επίσης με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 της ομάδας καλαθόσφαιρας του Άτλαντα και της ομάδας καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος του ΑΠΟΠ, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε διαγωνισμούς καλαθόσφαιρας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Την ίδια στιγμή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ», προσέφερε βιωματικές δραστηριότητες στα αθλήματα του παρα-τένις και ρίψεων ΑμεΑ. 

 

1

 

Η ομάδα Paphos Rollin’Hood επέδειξε τις ικανότητες της στην καλαθόσφαιρα με skates ενώ την street κουλτούρα της διοργάνωσης εμπλούτισαν χορευτικά οι σχολές Studio 6 School of Dance και School of Fine Arts.

Το Access City Festival μεταφέρεται και στη Λευκωσία, την Κυριακή 21 Μαΐου, στο Δήμο Αγλαντζιάς, για να προσφέρει ακόμα μια εμπειρία ζωής σε όσους θα παραστούν. 

 

1

 

#makepafosaccessible #enavsmafoundation #makenicosiaaccessible 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα 

ΧΟΡΗΓΟΙ: Annabelle Hotel, Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Lefkos Fish Market

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Αmaxulus Ltd, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Trapalides Hotel & Restaurant Supplies, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar

 

1

 

* Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και αποφέρουν οικονομικούς πόρους στο ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των υποτροφιών και δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο. 

Home