Thumbnail

Ο άνθρωπος που επισκέφθηκε από τους πρώτους το γνωστό το σπιτάκι της Διερώνας Ο άνθρωπος που επισκέφθηκε από τους πρώτους το γνωστό το σπιτάκι της Διερώνας

Όταν έχεις ιστοσελίδα που ονομάζεται Cypriot Traveler, δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά
Ο Μιχάλης Χριστοδούλου, εκμεταλλεύτηκε δημιουργικά το πρώτο λοκντάουν στην Κύπρο και έκανε ένα απ' τα όνειρά του πραγματικότητα.

Τα χρόνια που πέρασε ταξιδεύοντας, εκτός και εντός του νησιού, αλλά και οι εμπειρίες που απέκτησε λόγω της δημοσιογραφικής του, μεταξύ άλλων, ιδιότητας, μεταφράστηκαν σε μία καλαίσθητη ιστοσελίδα και δύο λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα. Εικόνες και ιστορίες που, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μας ταξιδεύουν και μας γαληνεύουν.  

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Avand Garde, την οποία μπορείς να διαβάσεις ολοκληρωμένη ΕΔΩ 

 Πώς προέκυψε η δημιουργία του Cypriot Traveler

Απ’ τα κοινωνικά δίκτυα, οφείλω να πω ότι, προτιμώ το Instagram. Με το Instagram άρχισα να ασχολούμαι πριν ακόμη γίνει ακόμη ευρέως γνωστό, λίγο μετά τη δημιουργία του δηλαδή. Δεν ξέραμε τότε περί τίνος πρόκειται, ούτε καν φανταζόμασταν την επίδραση και επέκτασή του στη συνέχεια. Τότε ήταν που δημιούργησα το προσωπικό μου προφίλ, διότι μου άρεσε να φωτογραφίζω, να αναρτώ εικόνες, να βλέπω φωτογραφίες κυρίως από άλλα μέρη του κόσμου. Ταξίδευα πολύ συχνά και σκεφτόμουν να δημιουργήσω ένα δικό μου blog, για  ταξίδια, πράγμα που ανέβαλα συνεχώς. Ήθελα ουσιαστικά να δημιουργήσω κάτι που θα λειτουργούσε σαν ένα προσωπικό διαδικτυακό ημερολόγιο ταξιδιών, όπου θα αναρτούσα εικόνες από τα ταξίδια μου. Κάπως έτσι γεννήθηκε η δημιουργία του TheCypriotTraveler, ένα περίπου χρόνο πριν, τέλη του 2019, ως ένας travel λογαριασμός.  Δυστυχώς, η πανδημία ήρθε για να βάλει μία άνω τελεία στη ζωή μας και, το 2020, αναγκάστηκα να ακυρώσω τέσσερα προγραμματισμένα ταξίδια και άλλα τόσα που είχα στο μυαλό μου να κάνω. Τότε, μέσα στην καραντίνα, ξεκίνησα να ποστάρω κάποιες παλιές φωτογραφίες από την Κύπρο. Με το που έληξε η πρώτη καραντίνα είπα στον εαυτό μου αφού γυρνάς που γυρνάς παντού, σε όλη την Κύπρο, γιατί δεν ποστάρεις κιόλας όλες αυτές τις εικόνες με κάποιο μικρό πληροφοριακό κειμενάκι; Κι έτσι έγινε. Μετά από παροτρύνσεις φίλων έγινε η αρχή. Έτσι, μετά από αρκετές αλλαγές στη ζωή μου, ο λογαριασμός αυτός ήρθε για να γίνει το χόμπι που πάντα είχα αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει διότι από τη μια αυτό ήταν η δουλειά μου και από την άλλη ο τρόπος ζωής μου.  

 

Ποιες είναι οι τρεις αγαπημένες σου φώτος από τη σελίδα και γιατί;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό, αλήθεια. Δεν ξέρω πραγματικά. Αγαπημένες με ποια έννοια; Διότι ίσως να είναι αγαπημένες λόγω του ότι τις θεωρώ αισθητικά ωραίες ή αγαπημένες διότι έχουν μια ιστορία πίσω τους... Θα επέλεγα τρεις φωτογραφίες από την Κύπρο, όχι από το εξωτερικό, οι οποίες με συγκινούν και τις συνδέω με όμορφες αναμνήσεις.  Η πρώτη είναι μία περσινή φωτογραφία, τραβηγμένη λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, στην πλατεία Τροόδους, μετά από βαριά χιονόπτωση. Η δεύτερη είναι από ένα πρόσωπο που εκτιμώ και θαυμάζω ιδιαίτερα, την κυρία Κίκα από την Καλλέπεια της Πάφου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε εντελώς αυθόρμητα, τη στιγμή που η κυρία Κίκα μού εξιστορούσε τον τρόπο που είχε γνωρίσει τον σύζυγό της.  Η τρίτη φωτογραφία είναι από το ηλιοβασίλεμα στην αποβάθρα της Αργάκας, ένα σημείο που αγαπώ ιδιαίτερα στην Κύπρο. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Η Κύπρια δίπλα στους πλανητάρχες (Φώτο) 

 

Επικοινωνεί μαζί σου κόσμος για να ρωτήσει τη γνώμη σου για μία εκδρομή;

Πολύ συχνά, ναι. Ειδικά τις Παρασκευές, για να τους προτείνω που να εκδράμουν το σαββατοκύριακο. Ζητάνε συμβουλές για χωριά αλλά και αγροτουριστικά καταλύματα. Αν ποστάρω κάποιο μέρος που τους αρέσει, ζητάνε επίσης οδηγίες πού βρίσκεται και πώς να φτάσουν εκεί.  

 

Ξέρουμε οι Κύπριοι την… Κύπρο; 

Όχι! Δεν ξέρουμε τα βασικά σημεία του νησιού μας και δυστυχώς αυτό αφορά στην πλειοψηφία. Θεωρώ ότι η περίοδος της πανδημίας, που μας κράτησε εντός Κύπρου, συνέβαλε στο να μάθουμε καλύτερα τον τόπο μας. Είναι απίστευτο το πώς ξεχύθηκαν οι Κύπριοι φέτος, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου. Το ευχαριστιέμαι πολύ αυτό διότι για χρόνια υποτιμούσαμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του. Ξέρεις κάτι; Θυμάμαι παλαιότερα που, λόγω δουλειάς, γυρνούσα στα χωριά, πολλοί ήταν εκείνοι που με ειρωνεύονταν και μιλούσαν μειονεκτικά για την ύπαιθρο. Σήμερα άλλαξαν τα πράγματα. Η πανδημία μάς έκανε να εκτιμήσουμε την Κύπρο, αυτά που έχουμε, και να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο!   

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Bernard Sanders είναι ο "βασιλιάς" των memes. Eίναι παντού!

Home