Thumbnail

Μαρία Παπακώστα: Οι δύο γάμοι, η σχέση με την κόρη της και η ψυχοθεραπεία! - «Όταν έμαθα ότι έμεινα έγκυος δεν τρομοκρατήθηκα» Μαρία Παπακώστα: Οι δύο γάμοι, η σχέση με την κόρη της και η ψυχοθεραπεία! - «Όταν έμαθα ότι έμεινα έγκυος δεν τρομοκρατήθηκα»

«Στα 36 μου είχα μια είχα μια πτώση συναισθηματική, ψυχολογική, νοητική και σωματική» 
Η Μαρία Παπακώστα βρέθηκε καλεσμένη στο vodcast του MyLife και της Digital TV, «Winter Is Here» με τον δημοσιογράφο Χαράλαμπο Χειμώνα. 

Μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την κόρη της, Ιφιγένεια για τους δύο γάμους που έκανε, το «ταξίδι» της στην ψυχοθεραπεία, αλλά και την υποκριτική. 

Για την σχέση με την κόρη της 

«Είναι πολύ όμορφη η μητρότητα. Και τελικά να σου πω κάτι; Είναι πολύ όμορφο να γίνεται σε νεαρή ηλικία. Είμαστε πάρα πολύ καλές και έμπιστες φίλες. Λέμε κυριολεκτικά τα πάντα γιατί ξέρουμε ότι δεν θα κρίνει η μια την άλλη. Μπορεί να καθοδηγήσει ή να δώσει συμβουλές, αλλά ποτέ δεν υπάρχει κρίση. Το πιο ωραίο να μεγαλώνεις ένα μωρό πάρα πολύ μικρή είναι ότι έχεις μόνο τα ωραία. Θυμάμαι ότι στα 18 μου που η Ιφιγένειά μου ήταν βρέφος δεν είχα καμία έννοια, γιατί δεν είχα την αίσθηση της έννοιας». 

Τα παιδικά της χρόνια 

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα, ήρεμα και παιχνιδιάρικα. Πέρασαν δύσκολη εφηβεία, η μαμά μου δεν πέρασε όμορφα. Ήμουν αρκετά αντιδραστική και ανυπάκουη. Μετά το τέλος της εφηβείας μου ήμουν ήδη έγκυος και γέννησα». 

Ο γάμος με τον μπαμπά της κόρης της 

«Με τον μπαμπά της κόρης μου ήμασταν μαζί από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν εκείνος ο έρωτας που νομίζεις ότι αν χωρίσεις θα πεθάνεις. Όταν έμαθα ότι έμεινα έγκυος δεν τρομοκρατήθηκα και ίσως να έφταιγε το ανώριμο της ηλικίας. Αγχώθηκα πως θα το έλεγα στην οικογένειά μου γιατί αντιλαμβανόμουν ότι για κάποιον ενήλικα να ήταν βαρύ ενώ για μένα όχι. Δεν με τιμώρησαν, αλλά ήθελαν να παντρευτώ γιατί ήμουν έγκυος. Αυτό δυστυχώς είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί όταν αναγκάσεις δύο παιδάκια να ζήσουν με ένα βρέφος».

Οι σπουδές υποκριτικής στα 27 της χρόνια 

«Γεννήθηκα και ήθελα να γίνω ηθοποιός. Οπότε, όταν η Ιφιγένεια έγινε 9 ετών και μπορούσα να την αφήνω να την προσέχει κάποιος άλλος, ξεκίνησα τις σπουδές μου. Ήταν δύσκολα τα ωράρια κυρίως για την κόρη μου, αλλά είχε κατανόηση. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου όταν ήμουν 30 χρονών και έκτοτε έχω την χαρά να έχω δουλειά από τότε»

«Δεν έχω μάθει ακόμα να με αγαπώ»

«Δεν έχω μάθει ακόμα να με αγαπώ. Το παλεύω. Είναι πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου γιατί μέσα σε όλη αυτή την πορεία, τις πολλές δουλειές, την πάρα πολύ κούραση και τα «χτυπήματα» κάπου με «έχασα» και ίσως δεν με βρήκα ακόμη. Όταν με βρω ίσως καταφέρω να με αγαπήσω ξανά. Ενώ είμαι πάρα πολύ δοτική ως άνθρωπος, και μπορεί να δώσω τα πάντα, για μένα κρατώ μια πισινή». 

Η ψυχοθεραπεία και η στιγμή που αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι»

«Η ψυχοθεραπεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Είναι αδιανόητο για μένα ένας άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια να μην πηγαίνει στον ψυχολόγο. Είναι όμορφο αυτό το ταξίδι». 

«Στα 36 μου είχα μια είχα μια πτώση συναισθηματική, ψυχολογική, νοητική και σωματική. Αλλά, έχω την εντύπωση ότι αυτό προήλθε από την έντονη σωματική κούραση, γιατί δουλεύω ασταμάτητα από τα 16 μου, γιατί είχα μείνει έγκυος και δούλευα ακόμη περισσότερο. Έτσι, νομίζω πως μέσα από αυτή την κούραση ήρθαν και τα άλλα. Πέρασαν από το σημείο της άρνησης και έλεγα πως είμαι καλά. Οπότε, είπα σε κάποια φάση ότι δεν μπορώ μόνη μου. Πήγα σε μια ειδικό και με βοήθησε. Είμαι όμορφο, ωραίο και πράγματι βοηθά. Δεν βρήκα τη χρυσή τομή να με αγαπώ και έχω περάσει αυτό το meltdown, αλλά είμαι σε πολύ καλύτερο στάδιο». 

Ο δεύτερος γάμος 

«Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε στη σχολή υποκριτικής. Ερωτευτήκαμε, βγαίναμε και ήθελε να παντρευτούμε. Εγώ δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου έναν δεύτερο γάμο και επίσης δεν ήθελα ένα δεύτερο παιδί, βέβαια δεν ξέρω αν ερχόταν τι θα έλεγα. Τώρα μιλάω εκ του ασφαλούς. Ήθελε το ταίρι μου να παντρευτούμε και το κάναμε. Δεν λειτούργησε. 

Δες εδώ όλα τα επεισόδια του «Winter Is Here»

Φυσικά με άγχωνε πως θα είναι η σχέση της κόρης μου με τον σύντροφό μου, αλλά τα είχαν βρει πολύ καλά μεταξύ τους. Τα είχαν βρει απολύτως, εμείς το χάσαμε κάπου στην πορεία. Είμαστε πάρα πολύ καλή φίλη με τον Χρήστο. Δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε».

Η προσωπική της ζωή σήμερα 

«Η ερωτική μου ζωή είναι σε παύση εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ πως αν δεν τα βρω με τον εαυτό μου, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσω να τα βρω με άλλον άνθρωπο γιατί δεν μου φταίει σε κάτι. Θα βγάλω πολλά εσώψυχα πάνω του και δεν του αξίζει του οποιουδήποτε. Ας τα βρω πρώτα με μένα και ύστερα κάνω και την προσπάθεια να τα βρω με κάποιον άλλο». 

Το λάθος που κάνει στις σχέσεις της 

«Είμαι πάρα πολύ ανεξάρτητη και δεν ζηλεύω καθόλου και σε πολλές περιπτώσεις μεταφράζεται στο ότι εγώ δεν ενδιαφέρομαι. Νομίζω πως η ανεξαρτησία μου και ο δυναμισμός ίσως τρομάζει κάποιους και δικαίως».  

«Όταν η Ιφιγένεια έφυγε για σπουδές ήταν λες και ξεκόλλησε το δέρμα μου»

«Όταν η Ιφιγένεια έφυγε για σπουδές ήταν λες και ξεκόλλησε το δέρμα μου. Ήταν επώδυνο. Ήταν οδυνηρό και για τις δυο μας. Αρχικά περισσότερο για μένα γιατί ήμουν εγώ η μεγάλη, εκείνη ήταν ένα κοριτσάκι 18 χρονών που πέρασε για σπουδές. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός το συνειδητοποίησε και εκείνη. Μας πόνεσε πολύ, όμως μας βγήκε σε καλό. Κυρίως την μαμά. 

Είχα πάθει μια παράκρουση τελευταία με τα Τέμπη, μπήκα άρον άρον στο αεροπλάνο και πήγα και την βρήκα. Είχα πάθει το απόλυτο πατατράκ όπως φαντάζομαι κάθε γονιός φοιτητή ή φοιτήτριας. Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί». 

Ο ιδανικός σύντροφος

«Καταρχάς δεν με αφορά καθόλου η εξωτερική εμφάνιση. Ωστόσο, έχω κάποια πράγματα που θα μου άρεσε αν τα είχε ο σύντροφός μου. Π.χ. μου αρέσει πάρα πολύ η φαλάκρα, αγαπώ τους φαλακρούς άντρες, θα ήθελα να ήταν ψηλός, δεν με αφορούν καθόλου τα κιλά του, θέλω να έχει πάρα πολύ χιούμορ, θέλω να έχει υπομονή, θέλω να είναι ήρεμος σαν εμένα, θα ήθελα να είχαμε κοινά ενδιαφέροντα και να ήταν φροντιστικός. Κάποτε, πιάνω τον εαυτό μου να έχει την ανάγκη να με φροντίσει κάποιος». 

Δες το παρακάτω βίντεο:

Το «Winter Is Here» φέρνει κοντά σας η Ελληνική Τράπεζα! 

 

Home