Tα πιο απλά skincare tips για πριν και μετά την παραλία

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και την διάθεση μας να φωνάζει ''καλοκαίρι'' το μόνο που θες είναι να τρέξεις στην παραλία και να απολαύσεις τον ήλιο και την θάλασσα επιτέλους. 

Κάποια μικρά tips πριν και κατά την διάρκεια του μπάνιου, που εύκολα μπορείς να εντάξεις στην beach beauty ρουτίνα σου και που με τον καιρό θα γίνουν και συνήθεια  θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου και να την διατηρήσεις ενυδατωμένη και λαμπερή κάτω από τους 40 βαθμούς.

Βήμα 1.Πριν την παραλία 
Φρόντισε να ενυδατώσεις καλά το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου, αφού πρώτα κάνεις μια βαθιά απολέπιση, ώστε να απαλλάξεις την επιδερμίδα σου απο τα νεκρά κύτταρα. Αυτό θα κάνει επίσης το δέρμα σου να δείχνει πιο απαλό και λείο. 

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε ένα φανταστικό scrub σώματος με 2 υλικά από την κουζίνα σου

Βήμα 2.Κατά τη διάρκεια του μπάνιου
Το λέμε, το ξαναλέμε και δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το λέμε... Η προστασία του δέρματος μας και των μαλλιών μας από τον ήλιο είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Η-Τ-Η και το αντηλιακό ο απαραίτητος συνοδός και ο καλύτερος σύντροφος του καλοκαιριού. Φρόντιζε να το ανανεώνεις συχνά όσο βρίσκεσαι στον ήλιο και εννοείται απέφυγε τις ''επικίνδυνες'' ώρες του μεσημεριού. 

Oι βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας θα φανούν σε βάθος χρόνου. Φακίδες, φωτογήρανση, ρυτίδες, αυξημένη πιθανότητα για καρκινώματα του δέρματος, είναι μερικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Παράλληλα φρόντισε να ενυδατώνεσαι και εσωτερικά πίνοντας πολλά υγρά (χυμούς, νερό), όσο και εξωτερικά, με μια καλή ενυδατική προσώπου και σώματος, κρέμα ή conditioner μαλλιών και after sun μετά την ηλιοθεραπεία!

Βήμα 3.Μετά την παραλία
Ένα δροσερό μπάνιο -ώστε να μην ξηράνετε επιπλέον την επιδερμίδα σας και να εξισορροπήσετε τη θερμότητα, που έχει απορροφήσει από τον ήλιο- θα απαλλάξει και θα ξαλαφρώσει το δέρμα και τα μαλλιά σου από το αλάτι.

Στη συνέχεια ξεκίνα την διαδικασία βαθιάς ενυδάτωσης τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών σου. Αφιέρωσε 5 λεπτά για να τους κάνεις μια βαθιά μάσκα ενυδάτωσης. Τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν, ενώ έτσι θα αποφύγεις τη ψαλίδα και τη θαμπή όψη στο τέλος του καλοκαιριού.

Μην ξεχνάς τα πέλματά σου! Φρόντισε τα με μια ελαφρόπετρα και ένα peeling και άπλωσε κάποια κρέμα για πέλματα ή ένα body butter.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις το δικό σου αντηλιακό lip balm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ