Thumbnail

Πώς να φτιάξεις το δικό σου αντηλιακό lip balm Πώς να φτιάξεις το δικό σου αντηλιακό lip balm

Ετοιμάσου να ''δημιουργήσεις'' αυτό το ΣΚ
Με το καλοκαίρι να πλησιάζει η ανάγκη να προστατευθείς από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη. Πέρα από το πρόσωπο και το σώμα μας, ένα σημείο το οποίο δεν πρέπει να παραλείπουμε είναι τα χείλη μας...

Η ανάγκη για ενυδάτωση και προστασία είναι απαραίτητη, αφού οι υπεριώδεις ακτίνες δημιουργούν γραμμές στα χείλη που μας προσθέτουν χρόνια. Γι' αυτό αν είσαι από τα κορίτσια που λατρεύεις να φτιάχνεις φυσικά καλλυντικά στο σπίτι, αντί να χρησιμοποιείς προϊόντα του εμπορίου σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή.

Θα χρειαστείς:

Λάδι καρύδας

Κερί μέλισσας(λευκό κατά προτίμηση)

Κραγιόν (αν θέλεις και χρωματάκι)

Βαζάκι

Χρησιμοποίησε ίσες ποσότητες κεριού μέλισσας (μπορείς να το προμηθευτείς σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων) και λαδιού καρύδας και βάλτα να λιώσουν σε μπεν μαρί.

Το λάδι καρύδας έχει εξαιρετικές αντηλιακές ιδιότητες καθώς απορροφά το 60% των βλαβερών UV ακτινοβολιών και παράλληλα είναι πάρα πολύ ενυδατικό.

Αφού τα βασικά σου συστατικά λιώσουν προσέθεσε λίγη ποσότητα κραγιόν. Όσο περισσότερο προσθέσεις τόσο πιο οπάκ απόδοση θα έχει. Στη συνέχεια ρίξε το μείγμα στο βαζάκι και άφησε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές.

Για έξτρα αντηλιακή προστασία πρόσθεσε μερικές σταγόνες σουσαμέλαιο, ενώ για έξτρα ενυδάτωση πρόσθεσε αμυγδαλέλαιο (5 σταγόνες ανά 25ml) ή σπάσε κάψουλες βιταμίνης Ε (2 κάψουλες ανά 25ml).

Μπορείς επίσης πριν ρίξεις το λάδι καρύδας να ρίξεις λίγη τριμμένη σοκολάτα στο μείγμα ενώ αν επιθυμείς ένα πιο glossy look πρόσθεσε μέσα και ένα κουταλάκι μέλι.

Διάβασε ακόμα: Μια σπιτική συνταγή για μαλακά και ζουμερά χείλη

 

Home