Thumbnail

Αυτός είναι ο λόγος που βγάζεις πάντα σπυράκι στο ίδιο σημείο Αυτός είναι ο λόγος που βγάζεις πάντα σπυράκι στο ίδιο σημείο

Άρχισες να πιστεύεις ότι σε εκδικείται...
Είναι μια απορία που σίγουρα σε απασχολεί ιδιαίτερα αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών με λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα...

Γιατί πάντα βγάζουμε σπυράκι στο ίδιο σημείο; Και όχι δεν σε εκδικείται το σπυράκι που εβδομάδες τώρα θες να εξαφανίσεις.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχει μια συστάδα σμηγματογόνων αδένων, ή ακόμα και μια συστάδα βακτηρίων, που ζουν σε εκείνο το σημείο, που προκαλούν συνεχώς φλεγμονή.

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε μόνη σου: Τζελ για λιπαρό δέρμα από... μέντα

Στην περιοχή της μύτης, τα σπυράκια συχνά συγχέονται με τους διευρυμένους πόρους ή μια κατάσταση που ονομάζεται trichostasis spinulosa, που οι μαύρες κουκίδες στη μύτη είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολύ μικρών τριχών, βακτηρίων και λιπαρότητας από τον σμηγματογόνο αδένα.

Αν θες να εξαλείψεις λοιπόν αυτή την κατάσταση, σου προτείνουμε να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου και να ακολουθήσεις μια skincare ρουτίνα περιποίησης για λιπαρές επιδερμίδες.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 χειρότερα skincare tips που θα βρεις στο Internet

Home