Thumbnail

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις όταν εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών Αυτό είναι το λάθος που κάνεις όταν εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών

Μήπως δεν γνωρίζεις τελικά τον σωστό τρόπο για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;
Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται παραπάνω λόγω θάλασσας, έκθεσης στον ήλιο αλλά και καθημερινού styling, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα.

Η μάσκα είναι ουσιαστικά το προϊόν που μπορεί να ενυδατώσει, να θρέψει την τρίχα σε βάθος. Τουλάχιστο 1 φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να εφαρμόσεις μια μάσκα που θα δώσει ''ενέργεια'' και λάμψη στα μαλλιά σου για να αποφύγεις τις κακές συνέπειες της αφυδάτωσης και της ταλαιπωρίας.

Το ερώτημα είναι αν γνωρίζεις το σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας μαλλιών;

Πιο κάτω δες βήμα-βήμα τον τρόπο για σωστή εφαρμογή:

  • Μετά το λούσιμο των μαλλιών εφαρμόζουμε και conditioner για να ξεμπλέξουμε τις άκρες και παράλληλα να προσφέρουμε extra ενυδάτωση.
  • Ξεβγάζουμε το conditioner μέχρι να πιάνουμε τα μαλλιά μας να μη γλιστράνε, ώστε να αποφύγουμε την λιπαρότητα. Παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε ελαφρώς για να μη στάζουν, να είναι νωπά. 
  • Στη συνέχεις εφαρμόζουμε μία μικρή ποσότητα από τη μάσκα από τις άκρες μέχρι τις ρίζες. Πάμε κατά μήκος της τρίχας, με έμφαση στις άκρες και εφαρμόζουμε τη μάσκα σε κάθε τούφα ξεχωριστά, κάνοντας απαλό μασάζ.
  • Τυλίγουμε τα μαλλιά με μία πετσέτα αφού την έχουμε βρέξει με ζεστό νερό πετσέτα και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία-οι ειδικοί προτείνουν minimum 10 λεπτά.
  • Τέλος ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας και απολαμβάνουμε λεία και λαμπερά μαλλιά.

Διάβασε ακόμα: Το κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με λιπαρά μαλλιά

Home