Thumbnail

5 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μανικιούρ σου το καλοκαίρι 5 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μανικιούρ σου το καλοκαίρι

Ιδιαίτερα αυτούς τους μήνες τα περιποιημένα άκρα είναι στόχος κάθε beauty addict
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η περιποίηση των άκρων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθορίζει όλη σου την εμφάνιση. Ακόμη κι αν δεν ανήκεις στα κορίτσια που πειραματίζονται με τα χρώματα της σεζόν, ξέρεις πολύ καλά ότι ένα κατεστραμμένο μανικιούρ και πεντικιούρ θα σε ''καταστρέψει'', αφού θα κάνει τα εκτεθειμένα άκρα σου να δείχνουν άσχημα...

Μια επίσκεψη σε ένα beauty salon ή μια περιποίηση των άκρων σου στο σπίτι θα σε ''σώσει'' από αποτυχημένες εμφανίσεις στην παραλία και όχι μόνον. 

Πώς όμως μπορείς να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μανικιούρ και το πεντικιούρ σου για περισσότερο καιρό, αφού είναι πιο εύκολο να ''καταστραφούν'' το καλοκαίρι που τα πόδια μας μένουν εκτεθειμένα.

Διάβασε ακόμα: Το λάθος που κάνει τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν

Μια σειρά από μικρά tips που ίσως σε βοηθήσουν και που μάλλον δεν γνώριζες:

  1. Άπλωσε μηλόξυδο στα νύχια σου προτού τα βάψεις, ώστε να απομακρύνεις την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να εξασφαλίσεις μια κατάλληλη βάση.
  2. Κράτησε τα νύχια σου μακριά από το νερό πριν και αμέσως μετά το βάψιμο, αφού το νερό διαστέλλει τα νύχια και χαλάει την εφαρμογή του βερνικιού.
  3. Άπλωσε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών ανά 2-3 ημέρες, ώστε να «κλειδώσεις» το χρώμα και να εξασφαλίσεις παρατεταμένο αποτέλεσμα.
  4. Ενυδάτωσε τα νύχια σου με ειδικό λαδάκι ή οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σου (αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κ.λπ.), ώστε να καταπολεμήσεις τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, τα οποία αλλοιώνουν το μανικιούρ και το πεντικιούρ.
  5. Αν οι άκρες των νυχιών σου αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, λίμαρέ τες και πέρασε μια ακόμη στρώση βερνίκι.

Διάβασε ακόμα: 2 DIY θεραπείες για να μεγαλώσουν γρήγορα τα νύχια σου

Home