Thumbnail

Βασικά tips για να μην ''λιώσει'' το μακιγιάζ σου στην αφόρητη ζέστη Βασικά tips για να μην ''λιώσει'' το μακιγιάζ σου στην αφόρητη ζέστη

Πώς θα παραμείνεις ''άθικτη'' από τις υψηλές θερμοκρασίες
Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στους 40 βαθμούς είναι να δεις το μακιγιάζ σου να ''καταστρέφεται'' κατά την διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα ένα πρόσωπο γεμάτο γυαλάδες από τον ιδρώτα και ''σπασμένο'' makeup που θα σε κάνει να μετανιώσεις τη στιγμή που βάφτηκες για να βγεις από το σπίτι...

Αρχικά να πούμε ότι καλύτερα είναι να μην επιβαρύνεις το πρόσωπό σου με πολλά προϊόντα αυτή την περίοδο, όχι μόνο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσεις, αλλά και γιατί το μακιγιάζ σε συνδυασμό με τον ιδρώτα θα έχει κακές επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου. 

Εννοείτε πώς στόχος μας είναι μια flawless όψη, όμως πώς μπορούμε να την διατηρήσουμε όλη μέρα παρά την αφόρητη ζέστη;  

Ίσως τα παρακάτω βήματα σε βοηθήσουν να πετύχεις το... ακατόρθωτο.

1. Προετοίμασε σωστά το πρόσωπό σου με προϊόντα, τα οποία περιέχουν το alpha lipoic acid, το οποίο εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας και ρυθμίζει τη λιπαρότητα που μπορεί να εμφανιστεί λόγω ζέστης. Το συγκεκριμένο συστατικό υπάρχει σε πολλά foundation. Καλό επίσης θα ήταν να επιλέξεις primers με συστατικά όπως το κιτρικό και γαλακτικό οξύ.

2. Για τις ιδιότητες του primer αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, γι' αυτό μην ξεχάσεις να απλώσεις primer κάτω από τη βάση σου για να διατηρήσεις αυτό το natural glow στο πρόσωπό σου χωρίς να αλλοιωθεί το foundation σου. Στην αγορά θα βρεις και κάποια τα οποία έχουν περιέχουν συστατικά, που χαρίζουν δροσιά και ηρεμούν το πρόσωπο όπως για παράδειγμα, το νερό από αγγούρι.

Διάβασε ακόμα: Ο λόγος που πρέπει να εφαρμόζεις primer πριν το μακιγιάζ σου

primer

3. Ήρθε η σειρά του foundation, το οποίο θα πρέπει να είναι oil-free. Προτίμησε ένα προϊόν με ελαφριά φόρμουλα που έχουν ως βάση το νερό και προτίμησε αυτά που αναγράφουν πάνω τον χρόνο διάρκειάς τους, και δεν αλλοιώνονται εύκολα στη ζέστη. Φυσικά υπάρχουν και οι  BB creams με δείκτη προστασίας, που έχουν ήπια σύσταση και προσφέρουν και αντηλιακή προστασία.

4. Προτίμησε αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αδιάβροχη μάσκαρα και τα αδιάβροχα μολύβια για το μακιγιάζ των ματιών, τα liquid lipsticks με ματ φινίρισμα, τα κρεμώδη ρουζ και τα αδιάβροχα προϊόντα για τα φρύδια σίγουρα δεν θα σας προδώσουν όταν θα ιδρώσετε.

5. Για το φινάλε αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, φρόντισε να προμηθευτείς ένα setting spray, που θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα για ένα αναλλοίωστο αποτέλεσμα. Προτίμησε αυτά που προσφέρουν ένα ματ φινίρισμα και ψέκασε το πρόσωπό σου. 

Διάβασε ακόμα: Το έξυπνο τρικ για να χαρίσεις καλοκαιρινή λάμψη στο πρόσωπό σου

Home