Thumbnail

Bath Salts: Το μυστικό που θα μετατρέψει το μπάνιο σου σε σπα Bath Salts: Το μυστικό που θα μετατρέψει το μπάνιο σου σε σπα

Τα άλατα κάνουν το δέρμα λείο και απαλό και προσφέρουν σωματική χαλάρωση
Ίσως στη σκέψη και μόνο της όλης διαδικασίας να σκέφτεσαι ότι δεν σου περισσεύει χρόνος. Αν υποθέσουμε όμως ότι μπορείς μέσα σε δέκα μόνο λεπτά να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε σπα και να ''βυθιστείς'' μέσα για λίγες στιγμές χαλάρωσεις, τότε ίσως αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο αποκλειστικά για σένα.

Οι ''γεμάτες'' μέρες σου δεν σου επιτρέπουν να ''χωρέσεις'' στο πρόγραμμά σου λίγες στιγμές ευεξίας και χαλάρωσεις σε κάποιο σπα, αφού εδώ που τα λέμε δεν το έχεις και στην κορυφή της to-do λίστας σου. Ωστόσο αντί να ''βυθιστείς'' στον καναπέ μετά το τέλος μιας κουραστικής μέρας με το τηλεκοντρόλ, μπορείς να ''βυθιστείς'' στο μπάνιο σου και να ενισχύσεις την skincare ρουτίνα σου κάνοντας κάτι που όχι μόνο θα μεταμορφώσει την ποιότητα της επιδερμίδας σου, αλλά θα διώξει μακριά το άγχος της μέρας και θα σου προσφέρει ηρεμία.

Τα άλατα μπάνιου τα βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς και περιποίησης, αλλά πιθανό πολλές φορές να τα προσπέρασες αφού θεώρησες ότι δεν έχεις χρόνο για τέτοια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείς κάποιο beauty store για να αγοράσεις τις κρέμες σου, ρίξε μια ματιά και στα bath salts που είναι στημένα σε πολύχρωμα μπουκαλάκια σε κάποιο ράφι -όχι δεν είναι εκεί για διακοσμητικούς λόγους. 

bath salts

Διάβασε ακόμα: H No1 skincare συμβουλή που έχει να σου δώσει η Hailey Bieber

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από άλατα μπάνιου, τα οποία προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα, από την αποτοξίνωση του σώματος μέχρι την καταπράυνση του δέρματος, ενώ κάποια άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή να εναλλάσσονται για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της χρήσης τους. Τα άλατα που είναι διαλυτά στο νερό, προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την καταπολέμηση του στρες και της κούρασης, μειώνουν τις φλεγμονές, καταπραϋνουν τις λοιμώξεις και αποτοξινώνουν το δέρμα.

Άλατα Ιμαλαϊων για αποτοξίνωση

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον κόσμο των αλάτων μπάνιου είναι εκείνα τα μικρά ροζ, γνωστά ως άλατα Ιμαλαϊων. Ένας ιδιαίτερα καλός αποτοξινωτής, αυτά τα άλατα είναι ιδανικά εάν το σώμα σας είναι υπό πίεση καθώς αυτό που κάνουν είναι να εξουδετερώνουν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που έχουμε απορροφήσει από τα σύγχρονα gadgets. Παράλληλα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών breakouts της ακμής που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Να έχεις απλά υπόψη ότι όσο περισσότερες τοξίνες χάνετε, τόσο πιο ξηρό και αφυδατωμένο θα δείχνει το δέρμα σου στο τέλος, οπότε φρόντισε να το ενυδατώσεις αργότερα με μια κρέμα σώματος απλώνοντάς την σε όλο σου το σώμα κάνοντας ταυτόχρονα και μασάζ.

Άλατα Μαγνησίου για χαλάρωση

Τα άλατα μαγνησίου είναι ιδανική επιλογή για χαλάρωση. Τα άλατα αυτά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν καλό στους πονεμένους μύες και συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας. Επίσης τα άλατα με μαγνήσιο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για μετά το γυμναστήριο, καθώς το ίδιο το σώμα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο στοιχείο για να παράξει ενέργεια ενώ ασκείται.

Άλατα της Νεκράς θάλασσας για απαλότητα και ενυδάτωση

Αυτά τα άλατα είναι ιδανικά για τη θεραπεία σοβαρών δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα άλατα της Νεκράς θάλασσας είναι ένα μείγμα μαγνησίου, ασβεστίου, νατρίου και καλίου, βοηθούν στην ενυδάτωση και την αξεπέραστη απαλότητα στην επιδερμίδα, αφού εξισορροπούν τα κύτταρα του δέρματος. Αυτό τα κάνει ιδανικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, μια πολύωρη πτήση ή τις διακοπές σου το χειμώνα σε χώρες με χαμηλές θερμοκρασίες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό πρόσθεσε 250 γραμμάρια από τα άλατα που θα επιλέξεις και θα μας θυμηθείς. Επαναλάβετε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για μέγιστο αποτέλεσμα.

Διάβασε ακόμα: Το μυστικό της Alexa Chung για απαλή επιδερμίδα, το ακολουθούμε κι εμείς

Home