Thumbnail

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά αυτή η συνήθεια καταστρέφει τα μαλλιά σου Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά αυτή η συνήθεια καταστρέφει τα μαλλιά σου

Αυτό που κάνουμε όλες το καλοκαίρι, ίσως αποβεί μοιραίο για την τρίχα μας
Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μηχανικά με το που αρχίσουν να σε κατακλύζουν οι υψηλές θερμοκρασίες; Αυτό που κάνουμε όλες... Μαζεύεις κι εσύ τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά...

Το ξέρω με τον καυτό ήλιο και τον ιδρώτα είναι αδύνατο να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω και ακόμα πιο ''βασανιστικό'' να τα φορμάρεις με πιστολάκι. 

Ήξερες όμως ότι αυτή η καθημερινή μας συνήθεια βλάπτει την τρίχα;

Όσο βολικό και αν είναι, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις σφιχτές κοτσίδες γιατί από Σεπτέμβριο σε βλέπω με κατεστραμμένα μαλλιά να κλαις στο κομμωτήριο. Κι επειδή φαντάζει αδύνατο να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω, και γνωρίζω πόσο πρακτικό είναι να μαζεύεις τα μαλλιά σου κότσο στους 40 βαθμούς, θα σου έλεγα τουλάχιστο να προμηθευτείς ένα λαστιχάκι μαλλιών που δεν τα ταλαιπωρεί.

Διάβασε ακόμα: Tο πιο απλό και εύκολο χτένισμα που θα σε κερδίσει αυτό το καλοκαίρι

Τα λαστιχάκια που επιβαρύνουν περισσότερο την τρίχα είναι αυτά με το μεταλλικό δέσιμο, ενώ τα υφασμάτινα ή εκείνα με το σπιράλ σχήμα είναι ιδανικά για να αποφύγετε τη φθορά.

Φρόντισε έπειτα να μην τα πιάνεις πολύ σφιχτά για να μην τραβιούνται οι τρίχες.

Επίσης καλό θα ήταν να μην τα πιάνεις αλογοουρά όταν είναι βρεγμένα, καθώς τότε είναι και πιο εύθραυστα ενώ απέφυγε να τα χτενίζεις έντονα γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κοπούν.

Διάβασε ακόμα: 4 must follow tips που θα ''σώσουν'' τα μαλλιά σου από τον ήλιο

 

Home