Thumbnail

Η συνταγή ομορφιάς που κληρονομήσαμε από τις γιαγιάδες μας και δεν υπολογίσαμε ποτέ... Η συνταγή ομορφιάς που κληρονομήσαμε από τις γιαγιάδες μας και δεν υπολογίσαμε ποτέ...

Ήρθε η ώρα να εντάξεις το ροδόνερο στην skincare ρουτίνα σου
Αν έτυχε ποτέ να πετύχεις την γιαγιά σου να πλένει το πρόσωπό της με ροδόνερο, τότε ξέρεις πολύ καλά σε τι αναφέρομαι... Και μπορεί μικρή να μην είχες δώσει ιδιαίτερη σημασία σ' αυτό το παλιό skincare tip μεγαλώνοντας όμως άρχισες να το υπολογίζεις πολύ σοβαρά στην ρουτίνα περιποίησής σου.

Πλούσια πηγή σε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπραΰνουν, τονώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, το ροδόνερο χρησιμοποιείται από την αρχαία Αίγυπτο ως βασικό συστατικό της γυναικείας ομορφιάς. Οι μαγικές και απόλυτα φυσικές του ιδιότητες, αλλά και η υπέροχη αναζωογονητική λουλουδένια μυρωδιά του, το κάνουν σήμερα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ''φίλτρα'' ομορφιάς σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και ανάμεσα στους λάτρεις των φυσικών καλλυντικών.

Διάβασε ακόμα: To ρόδι ως το απόλυτο συστατικό για την επιδερμίδα σου

Για λιπαρές επιδερμίδες και ακμή 

To pH της επιδερμίδας μας επηρεάζεται από την χρήση καλλυντικών που μπορεί να μειώσει τις τιμές του στο 4.5 με 6.2 συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων που καταλήγουν σε ακμή και σπυράκια. Το ροδόνερο επαναφέρει την φυσιολογική ισορροπία του pH 5.5 και τα φυσιολογικά επίπεδα οξύτητας, αφαιρώντας τη λιπαρότητα.

Ως toner

Το ροδόνερο, χάρη στην ικανότητά του να ρυθμίζει το pH, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή τονωτικής λοσιόν. Η χρήση του toner είναι πολύ σημαντική στην skincare ρουτίνα μας, αφού προετοιμάζει κατάλληλα την επιδερμίδα μας να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα εξασφαλίζοντάς μας μια εντελώς καθαρή βάση πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.

rose water

Αντιγήρανση

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει το ροδόνερο είναι ένα ισχχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από τις ακτίνες του ήλιου την εκτεταμένη χρήση χημικών στα καλλυντικά, τη μόλυνση κλπ. και καταστρέφουν το δέρμα. 

Ως facial spray

Κλείσε το ροδόνερο σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάσου μ' αυτό ανά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσεις ενυδατωμένο το πρόσωπό σου ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Επίσης το ροδόνερο χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητές του όχι μόνο αναζωογονεί το δέρμα αλλά και μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Διάβασε ακόμα: Μόλις μάθαμε πώς καθαρίζει το πρόσωπό της η Kate Middleton

Home