Thumbnail

Μια beauty expert σου δείχνει την σωστή σειρά που πρέπει να εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα σου Μια beauty expert σου δείχνει την σωστή σειρά που πρέπει να εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα σου

Πρώτα face oil και μετά ενυδατική ή το αντίθετο;
Σκέφτηκες ποτέ ότι ο λόγος που μπορεί να μην βλέπεις τα δραστικά αποτελέσματα από την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθείς την λάθος διαδικασία;

Ας το παραδεχτούμε... Οι περισσότερες από εμάς εφαρμόζουμε μηχανικά τα skincare προϊόντα μας τόσο το πρωί που ετοιμαζόμαστε για την δουλειά όσο και το βράδυ που θέλουμε να ξεκουραστούμε επιτέλους στο κρεβατάκι μας. Λοιπόν, ένα θα σου πω και ξανασκέψου το... Όσο ακριβό κι αν είναι το προϊόν που έχεις αγοράσει και όσο κι αν ακολουθείς πιστά την διαδικασία αν το κάνεις με την λάθος σειρά τότε δεν κάνεις τίποτα.

Σε ένα video για την Vogue Paris η beauty expert Tata Harper, μάς λύνει τις απορίες μας και μας δείχνει την σωστή σειρά που πρέπει να τοποθετούμε τα προϊόντα μας για να μπορεί η επιδερμίδα μας να τα απορροφήσει. 

Διάβασε ακόμα: Τα 5 χειρότερα skincare tips που θα βρεις στο Internet

Όπως μας εξηγεί πολλές γυναίκες έχουν την κακή συνήθεια να καθαρίζουν το πρόσωπό τους με face oils και να τοποθετούν κατευθείαν στην επιδερμίδα τους την ενυδατική κρέμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή να μην απορροφάτε από την επιδερμίδα αφού το έλαιο έχει την ιδιότητα να ''κλειδώνει'' στην επιδερμίδα τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει προηγουμένως. Αν λοιπόν ακολουθείς την συγκεκριμένη διαδικασία καθαρισμού καλύτερο θα ήταν όπως προτείνει η ίδια να ξεκινάς με ένα αναζωογονητικό αντιβακτηριακό σπρέι για το πρόσωπο ώστε να δημιουργήσεις ένα καμβά που θα υποδεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα.

Στη συνέχεια εφαρμόζεις τα προϊόντα σου ξεκινώντας από αυτά με πιο ελαφριά σύνθεση και καταλήγοντας στην ενυδατική σου κρέμα την οποία όπως η ίδια μάς συμβουλεύει μπορούμε να εφαρμόσουμε σε συνδυασμό με κάποιο serum.

Αν είσαι υπέρμαχος των face oils τότε εφάρμοσε ένα έλαιο όπως αργκάν στο τέλος της skincare ρουτίνας σου στα σημεία του προσώπου σου που νιώθεις περισσότερη ξηρότητα για μέγιστη ενυδάτωση.

Δες το παρακάτω video. 

Διάβασε ακόμα: Double Cleansing: Γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές;

Home