Thumbnail

Πώς θα βρεις το σωστό χρώμα για τα φρύδια σου αν είσαι ξανθιά, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα Πώς θα βρεις το σωστό χρώμα για τα φρύδια σου αν είσαι ξανθιά, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα

O απαραίτητος οδηγός και κάποια pro tips για να μην την ξαναπατήσεις με λάθος αγορά
Δεν ξέρω για σένα αλλά ομολογώ πως προσωπικά ''έπεφτα'' σε πολλά λάθη μέχρι να καταλήξω στη σωστή απόχρωση για τα φρύδια μου, κάθε φορά που άλλαζα χρώμα στα μαλλιά. H αλήθεια είναι πως και beauty expert να είσαι σίγουρα θα έχει τύχει να γεμίσεις ή να σχηματίσεις τα φρύδια σου με το λάθος προϊόν...

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα φρύδια θεωρούνται η κορνίζα του προσώπου μας αυτή η επιλογή πολλές φορές ήταν καταστροφική για το μακιγιάζ ή την όψη μας...

Από brow gels και σκιές, μέχρι πομάδες και κλασσικά μολύβια φρυδιών μια ολόκληρη σειρά από προϊόντα απλώνεται μπροστά σου κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα beauty shop και μέσα σε όλο αυτό το μπέρδεμα των προϊόντων μια τεράστια γκάμα από αποχρώσεις κάνει ακόμα δυσκολότερη την επιλογή σου. Φυσικά το καλύτερο είναι να ζητήσεις την γνώμη των makeup artists ή των ''ειδικών'' που θα συναντήσεις στο κατάστημα και βέβαια να δοκιμάσεις στον καθρέφτη διαφορετικές επιλογές μέχρι να βρεις την τέλεια για σένα που θα συμφωνεί με το χρώμα των μαλλιών και της επιδερμίδας σου.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα αποφύγεις τις ενοχλητικές γραμμές του κονσίλερ

eyebrow makeup

Εμείς σου παραθέτουμε και ένα χρήσιμο οδηγό με pro tips που σίγουρα θα σε βοηθήσει...

1.Είναι πολύ σημαντικό η απόχρωση που θα επιλέξεις να είναι κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου για ένα αρμονικό φυσικό αποτέλεσμα.

2.Προσοχή όμως! Μπορεί το χρώμα που θα επιλέξεις για τα φρύδια σου να πρέπει να βασίζεται στο χρώμα των μαλλιών σου όμως αν επιλέξεις ακριβώς την ίδια απόχρωση το αποτέλεσμα δε θα δείχνει καθόλου φυσικό. Επικεντρώσου λοιπόν είτε σε πιο ανοιχτόχρωμους είτε σε πιο σκουρόχρωμους τόνους.  

3.Αν δεν μπορείς να βρεις την απόχρωση που σε ικανοποιεί μπορείς να αναμείξεις προϊόντα σε μορφή πούδρας σε διαφορετικούς τόνους μέχρι να πετύχεις το χρώμα που σου ταιριάζει. Στη συνέχεια γέμισε τα κενά με ένα μολύβι και εφάρμοσε ένα brow gel. brows για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα.

4.Για να πετύχεις το τέλειο φυσικό χρώμα είναι επίσης σημαντικό να βασιστείς και στους υποτόνους της επιδερμίδας σου. 

Πώς θα ανακαλύψεις όμως την τέλεια απόχρωση για σένα;

Αν είσαι καστανομάλλα: Τότε είσαι τυχερή γιατί έχεις μια μεγάλη γκάμα από αποχρώσεις για να διαλέξεις, από την άλλη πρέπει να ανακαλύψεις αυτήν που ταιριάζει με τα μαλλιά σου -αν είναι πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα- και τους υποτόνους της επιδερμίδας σου. Γενικά το χρώμα που θα επιλέξεις δεν πρέπει να ξεπερνά τους ένα ή δύο τόνους διαφορά σε σχέση με το χρώμα των μαλλιών σας. Επίσης αν θες ένα πιο ζεστό τόνο καλύτερα να δοκιμάσεις και τα προϊόντα με κόκκινο υποτόνο. 

eyebrow

Αν είσαι μελαχρινή: Το μαύρο χρώμα στα φρύδια θα κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει ''άγριο''. Ένα σκούρο καστανό χρώμα σε πιο ψυχρό τόνο είναι το ιδανικό για σένα.

Αν είσαι ξανθιά: Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν τα μαλλιά σου έχουν μια πλατινέ απόχρωση ή ένα πιο σαντρέ χρώμα, τότε οι πιο ashy γκρι τόνοι θα σε κάνουν να δείχνεις πιο ''φυσική'' ξανθιά. Αν όμως έχεις πιο μελί υποτόνους ή πιο καραμελέ, τότε καλύτερα να προτιμήσεις μια πιο ανοιχτή καφέ απόχρωση. 

Blake Lively

Αν είσαι κοκκινομάλλα: Οι πιθανότητες να έχεις φυσικά κόκκινα μαλλιά -άρα και το κατάλληλο χρώμα φρυδιών- είναι πολύ λίγες. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν εξαρτάται από την απόχρωση που επέλεξες να βάψεις τα μαλλιά σου. Αν έχεις αυτήν την πιο ανοιχτη strawberry blonde απόχρωση τότε θα σου πρότεινα μολύβια φρυδιών σε χρυσοκόκκινη απόχρωση. Αν πάλι έχεις πιο σκούρο κόκκινο -προς μπορντό- χρώμα τότε επικεντρώσου στους σκούρους καφέ τόνους για τα φρύδια σου. 

Διάβασε ακόμα: 4 makeup tips που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη

Home