Με την κολλητή σου μπορείς να μοιράζεσαι τα μυστικά σου, αλλά όχι τα καλλυντικά σου

Τα ''δανεικά'' προϊόντα ομορφιάς είναι ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει breakouts ή το χειρότερο skincare αλλεργίες στην επιδερμίδα μας, και οι ''ειδικοί'' συστήνουν να αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε το νεσεσέρ μας με κάποιον, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος είναι η κολλητή μας. 

Εμείς σου έχουμε την λίστα με τα καλλυντικά που ''απαγορεύεται'' να μοιραστείς με την φίλη σου, και που καλά θα κάνεις να μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στην beauty bag των διακοπών σου.

Διάβασε ακόμα: Θυμάσαι το κερί με άρωμα αιδοίου; Τώρα η Gwyneth Paltrow λανσάρει viagra για τις γυναίκες

Πινέλα και σφουγγαράκια: Η μεγαλύτερη ίσως εστία μικροβίων για το πρόσωπό σας. Το πόσα μικρόβια είναι μαζεμένα στα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ από υπολείμματα makeup δεν φαντάζεσαι. Αν έχεις λοιπόν ξεχάσει τα beauty tools σου στο σπίτι, καλά θα κάνεις να καθαρίσεις τα χέρια σου και να απλώσεις με τα δάχτυλά σου το primer ή την πούδρα σου. Έτσι και το look σου θα δείχνει πιο φυσικό και θα αποφύγεις τον κίνδυνο να γεμίσεις σπυράκια.

Mascara: Τα μάτια μας είναι πολύ ευαίσθητα και το πινέλο της μάσκαρα είναι σίγουρα μέσο μετάδοσης πολλών βακτηρίων που συσσωρεύονται στις βλεφαρίδες μας και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, κοκκινίλες μέχρι και κριθαράκι. Αν έχεις ξεχάσει την μάσκαρά σου στο σπίτι και θες να τονίσεις τα μάτια σου, τότε χρησιμοποίησε καλύτερα ένα μαύρο eyeliner εφαρμόζοντας μια πολύ λεπτή γραμμή στην ρίζα των βλεφαρίδων σου.

Κραγιόν και lipgloss: Έλα τώρα τι μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσεις λίγο από το κραγιόν της κολλητής σου; Πόσες φορές άλλωστε το έχεις κάνει στο παρελθόν; Κι όμως, δεν θα πιστέψεις πόσα μικρόβια μπορούν να  μεταφερθούν από το ένα στόμα στο άλλο και σίγουρα δεν θες να καταλήξεις με έρπητα στις διακοπές. Αν θες οπωσδήποτε να τονίσεις τα χείλη σου, θα σε συμβούλευα να μην εφαρμόσεις το κραγιόν κατευθείαν στα δικά σου χείλη από το απλικατέρ αλλά να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο ή να το εφαρμόσεις ταμποναριστά με τα δάχτυλά σου όπως κάνουν οι γαλλίδες, αφού πρώτα σκουπίσεις με ένα μαντιλάκι την επιφάνεια.

Τσιμπιδάκι φρυδιών: Δεν μπορείς να σκεφτείς πόσα μικρόβια μπορούν να συσσωρευθούν στο συγκεκριμένο σημείο. Αν δεν πρόλαβες να περιποιηθείς τα φρύδια σου προτίμησε να πάρεις μαζί σου ένα τζελ φρυδιών για να τα τιθασεύσεις και απόφυγε να χρησιμοποιήσεις το τσιμπιδάκι της φίλης σου.

Skincare προϊόντα: Η χειρότερη κίνηση που μπορείς να κάνεις στον χώρο της ομορφιάς είναι να πάρεις με το δάχτυλό σου προϊόν από το σωληνάριο ή το βαζάκι της ενυδατικής ή της αντηλιακής που χρησιμοποιεί η κολλητή σου. Τα μικρόβια που μεταφέρονται από το δικό της πρόσωπο στο δικό σου μπορεί να προκαλέσει breakouts ή και ανεπιθύμητη ακμή εκεί που δεν το περιμένεις.

Διάβασε ακόμα: Μήπως η Bella Hadid θέλει να επαναφέρει ένα beauty trend που προσπαθούμε να ξεχάσουμε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ