Thumbnail

Καταπολέμησε τα μαύρα στίγματα με ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς από τις Ινδές Καταπολέμησε τα μαύρα στίγματα με ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς από τις Ινδές

Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτείς αυτό το υλικό μαγειρικής που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα
Ήξερες ότι ο κουρκουμάς είναι ένα μαγικό συστατικό ομορφιάς; Εδώ και αιώνες είναι ένα από τα μυστικά της ομορφιάς των ινδών γυναικών που το χρησιμοποιούν για λαμπερή επιδερμίδα, ενώ πριν από τον γάμο φτιάχνουν μάσκες για αψεγάδιαστο δέρμα.

Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ προάγει την αναγέννηση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου. Γι’ αυτό, έχει ευεργετική επίδραση στην επιδερμίδα, καταπολεμώντας την ακμή, τις ρυτίδες και τα σημάδια και αφήνοντας το πρόσωπο υγιές, όμορφο, λαμπερό και χωρίς σπυράκια, ενώ μπορεί να μειώσει τα μαύρα στίγματα ή και τις πανάδες που το καλοκαίρι γίνονται ακόμα εντονότερες.

Διάβασε ακόμα: Το τρικ της Meghan Markle που εξαφανίζει το ενοχλητικό σπυράκι μέσα σε λίγες ώρες

face mask kourkoumas

 

Αν έχεις λοιπόν αρκετά μαύρα στίγματα στη ζώνη T (μέτωπο-μύτη-πηγούνι), αυτή η θεραπεία είναι ότι πρέπει για μία ήπια αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική φροντίδα.

Ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας επομένως είναι ιδανικός για να σε βοηθήσει με τις διχρωμίες στην επιδερμίδα. Επιπλέον, οι φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του θα λειτουργήσουν προστατευτικά στις επιπτώσεις που έχει η κακή διατροφή και η έκθεση στον ήλιο στο πρόσωπό σου.

kourkoumas DIY mask

Θα χρειαστείς:

1 κ.γ. Μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. Φρέσκο τοματοχυμό

1/2 κ.γ. Λεμόνι

1/8 κ.γ. Κουρκουμά σε σκόνη

Λίγο ζεστό πράσινο τσάι

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και όταν ομογενοποιηθούν άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Άφησέ το να δράσει για 12'-15' και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε μόνη σου μια σούπερ ενυδατική μάσκα προσώπου για μετά την παραλία

 

Home