Thumbnail

Πώς θα διαπιστώσεις αν οι μαύροι κύκλοι σου είναι εκ γενετής ή από αϋπνία; Πώς θα διαπιστώσεις αν οι μαύροι κύκλοι σου είναι εκ γενετής ή από αϋπνία;

Εφάρμοσε αυτό το κόλπο και λάβε τα μέτρα σου
Μόλις γύρισες από τις διακοπές και βλέπεις στον καθρέφτη δύο μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Είναι η αϋπνία από το ξέφρενο πάρτι στο νησί ή όσο κι αν έχεις ξεκουραστεί αυτοί παραμένουν εκεί, ''αναλλοίωτοι''.

Η κληρονομικότητα, η κατακράτηση η οποία μπορεί να έχει πολλές αιτιολογίες όπως η αύξηση κατανάλωσης αλατιού, παθήσεις του θυρεοειδούς, νευρικές και ηπατικές νόσοι, η κούραση, η αϋπνία, η λέπτυνση του δέρματος και η φωτογήρανση, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυτή την σκιά κάτω από τα μάτια σου. Πώς όμως μπορείς να διαπιστώσεις αν αυτό το πρόβλημα λύνεται;

Διάβασε ακόμα: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών

Αυτό το super beauty πείραμα θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις, αν οι μαύροι κύκλοι είναι από κούραση (σπασμένα ή διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία οπότε σώζονται) ή κληρονομικοί (η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια παραείναι λευκή ή υπάρχει υπερχρωματισμός και άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα)!

Πάρε ένα ποτήρι σφηνάκι και πίεσέ το απαλά στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αν η περιοχή, δηλαδή οι μαύροι κύκλοι, γίνουν αμέσως πιο ανοιχτόχρωμοι τότε σημαίνει ότι οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από σπασμένα ή διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία και άρα μπορείς να κάνεις κάτι γι’αυτό, που σημαίνει μια κρέμα ματιών θα λειτουργήσει τέλεια! Στην δεύτερη περίπτωση, όσο κι αν ξεκουραστείς, το πρόβλημα δεν θα λυθεί!

Διάβασε ακόμα: Ωμή πατάτα για τους μαύρους κύκλους

Home