Thumbnail

Για ποιο λόγο πρέπει να βάζεις αντηλιακό στα χείλη και τα μάτια; Για ποιο λόγο πρέπει να βάζεις αντηλιακό στα χείλη και τα μάτια;

Δύο πολύ ευαίσθητες περιοχές που συνήθως ξεχνάς
Έχουμε την τάση να παραμελούμε δύο σημαντικά σημεία του προσώπου μας, όπως τα χείλη, η ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια και οι λοβοί των αυτιών αφού είναι τα σημεία που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας. Ακόμη κι αν βάζουμε αντηλιακό κάθε μέρα και το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες πάλι δεν είμαστε 100% προστατευμένες από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αν δεν κάνουμε το ίδιο για την περιοχή των ματιών και των χειλιών.

Γιατί χρειάζεσαι απαραιτήτως αντηλιακό για τα χείλη και τα μάτια;

Σύμφωνα με την Elizabeth Tanzi, κλινική ιατρό στο δερματολογικό τμήμα του George Washington University Medical Center, η νούμερο ένα περιοχή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αντηλιακό είναι τα χείλη. Στην πραγματικότητα, όμως, το στόμα και τα μάτια είναι από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προστατέψετε, καθώς καλύπτονται από ένα πολύ λεπτό προστατευτικό στρώμα κυττάρων, ενώ το κάτω χείλος έχει την τάση να εξέχει ελάχιστα προς τα έξω, πράγμα που το κάνει να εκτίθεται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία. 

skin care, lips, sun, protection

Αν σκεφτείς κιόλας, ότι σ' αυτές τις 2 περιοχές φτάνει το ίδιο ποσοστό ακτίνων UV σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, και μπορεί να τους προκαλέσει κάψιμο, διχρωμίες, ξηρότητα και πρόωρη γήρανση, τότε αντιλαμβάνεσαι γιατί ένα ένα stick με SPF πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. «Ο καρκίνος στα χείλη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, γι' αυτό όλοι χρειάζονται ένα αντηλιακό lip balm» συστήνει η δερματολόγος.

skin care, sun, protection eyes

Μερικά αντηλιακά μένουν μόνο στην επιφάνεια του προσώπου, αλλά οι χημικές φόρμουλες διαπερνούν την πρώτη στιβάδα του δέρματος, απορροφώνται και αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία. Από την άλλη τα φυσικά αντηλιακά, σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια, το οποίο παραμένει εκεί και δεν φτάνει σε βάθος. Γι' αυτό, τα περισσότερα αντηλιακά για τα μάτια και τα χείλη είναι χημικής προέλευσης και άρα παρέχουν προστασία μακράς διάρκειας. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να τα ανανεώνεις συστηματικά.  

Home