Thumbnail

Πώς να φτιάξεις σπιτικό λάδι μαυρίσματος Πώς να φτιάξεις σπιτικό λάδι μαυρίσματος

Δυο συνταγές με φυσικά υλικά
Αν τα μπάνια που έκανες ή θα κάνεις τώρα το καλοκαίρι, δεν αρκούν για το πολυπόθητο μαύρισμα, μην σκας. Υπάρχει λύση. Αν και συνήθως το λάδι μαυρίσματος δεν έχει υψηλό δείκτη προστασίας, πολλές είναι οι γυναίκες που το προτιμούν τόσο ως υφή, όσο και για να επιτύχουν γρηγορότερο μαύρισμα. Πέρα όμως από τα ακριβά προϊόντα για λάδι μαυρίσματος του εμπορίου, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα φυσικά υλικά και να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με ή χωρίς δείκτη προστασίας. Οι περισσότερες φυσικές συνταγές βασίζονται σε έλαια, που προσφέρουν βαθειά ενυδάτωση και προστασία από τη γήρανση.

Σπιτικό λάδι μαυρίσματος με καρότο

Το καρότο αποτελεί μια τροφή που βοηθάει στο μαύρισμα, αλλά είναι κι ένα εξαιρετικό υλικό για να δημιουργήσεις ένα φυσικό λάδι μαυρίσματος που θα ενισχύσει τη μελανίνη.

Θα χρειαστείς

  •  5-6 σταγόνες ιώδιο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά στύβεις στον αποχυμωτή το καρότο και τα βερύκοκα για να πάρεις  τον χυμό τους. Στη συνέχεια, παίρνεις ένα γυάλινο μπουκάλι και βάζεις μέσα το μείγμα των δυο χυμών, το ελαιόλαδο και το ιώδιο. Έπειτα, κλείνεις καλά το μπουκάλι και ανακινείς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τρόπος εφαρμογής

 Καλό θα είναι πριν από κάθε χρήση να ανακινείς το μπουκάλι. Μετά εφαρμόζεις ομοιόμορφα σε όλο το σώμα το φυσικό αντιηλιακό λάδι για μαύρισμα με υψηλό δείκτη προστασίας που έφτιαξες και είσαι έτοιμη να απολαύσεις τον ήλιο. Αν μάλιστα καταναλώσεις μερικά βερίκοκα και καρότα περίπου 30 λεπτά πριν την έκθεση σου στον ήλιο, τα επίπεδα της μελανίνης στο σώμα σου θα αυξηθούν και θα μαυρίσεις πιο γρήγορα και ευκολότερα.

λάδι μαυρίσματος με ελαιόλαδο

Σπιτικό αντιηλιακό με ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς 

  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καλέντουλας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
  •  2 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα ή έλαιο τριφυλλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σιτέλαιο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο

Το έλαιο καλέντουλας έχει επουλωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει το έγκαυμα από τον ήλιο. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και τη βοηθάει να σκουρύνει ελαφρώς. Τα έλαια καρύδας και αβοκάντο προστατεύουν από τις υπέρυθρες ακτίνες του ηλίου χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α. Το τριφύλλι κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο απέναντι στις uvb ακτίνες, προσφέροντας μεγάλη προστασία. Τέλος, το σιτέλαιο εμποδίζει την βλαβερή δράση των ακτίνων χάρη στην πλούσια σε βιταμίνη Ε σύνθεσή του, ενώ το ηλιέλαιο και το σιτέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες.

Τρόπος παρασκευής

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις στο μίξερ όλα τα έλαια. Για να διευκολύνεις την ανάμειξη, μπορείς να τα ζεστάνεις πρώτα ελαφρώς. Ακολούθως, αποθήκευσε σε ένα βαζάκι το μείγμα και είναι έτοιμο για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής:

Όπως κάθε αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ισχύει και για το συγκεκριμένο χειροποίητο προϊόν για μαύρισμα με ελαιόλαδο. Προσοχή όμως, μην αμελείς να ανανεώνεις συχνά την εφαρμογή του.

Πηγή 

Home