Thumbnail

Πώς να κάνεις τον χρόνο σύμμαχό σου Πώς να κάνεις τον χρόνο σύμμαχό σου

Πρώτα απ' όλα, μην τον αντιμετωπίζεις σαν εχθρό
Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε πως ελιξήριο νεότητας δεν υπάρχει, αν και πολύ θα το θέλαμε. Όλες μας θα γεράσουμε, είτε θέλουμε να το χωνέψουμε, είτε όχι. Το θέμα είναι να γεράσουμε όμορφα και αυτό θα συμβεί μόνο αν κάνουμε τον χρόνο σύμμαχό μας.

5 καθημερινά tips για να κάνεις τον χρόνο σύμμαχό σου 

#1 Ενυδάτωση, τώρα!

Όταν η επιδερμίδα είναι καλά ενυδατωμένη και λάμπει από υγεία, φαίνεται πιο νεανική, ακόμα κι αν έχει κάποιες ρυτίδες, σε σχέση με ένα δέρμα που δεν έχει ρυτίδες, αλλά είναι θαμπό. Αρα φροντίζεις ανελλιπώς την καθημερινή σου ενυδάτωση με την κατάλληλη σύνθεση, όσον αφορά τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου.

#2 Καλλυντικά και ηλικία

Μην επιλέγεις καλλυντικά έχοντας ως γνώμονα την ηλικία, αλλά τις ανάγκες σου. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείς μια αντιγηραντική σειρά κατάλληλη για πιο ώριμες επιδερμίδες, το δέρμα σου μπορεί να «τεμπελιάσει», δηλαδή να συνηθίσει τα δραστικά συστατικά της, και να απαιτεί όλο και πιο ισχυρές συνθέσεις. Κάτι τέτοιο επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα, π.χ. ακμή ή ευαισθησία. Επίσης άλλες ειδικές θεραπείες (χημικά πίλινγκ, δερμοαπόξεση κ.ά), πρέπει να γίνονται με σύνεση και κατόπιν συννενόησης με δερματολόγο, για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και η αποδυνάμωση της άμυνας του δέρματος.

#3 Όχι χωρίς τον ορό σου 

Εκτός από τον καθαρισμό και την ενυδατική κρέμα, το σέρουμ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης. Ο λόγος είναι απλός. Η συμπυκνωμένη του σύνθεση και η ελαφριά υφή του διεισδύει γρήγορα, πιο γρήγορα από την κρέμα, στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και αυξάνει στο μέγιστο τα οφέλη της κρέμας. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του.

WOMAN

 

#4 Η αλήθεια για τις ρυτίδες

Δεν υπάρχει προϊόν που σβήνει τις ρυτίδες, ωστόσο μπορεί να τις λειάνει ή να προλάβει την εμφάνισή τους. Για να εξαφανίσεις τις ήδη υπάρχουσες, πρέπει να καταφύγεις σε πιο επεμβατικές μεθόδους, όπως π.χ. το μπότοξ.

#5  Χέρια και λαιμός

Συχνά παραμελούνται. Κι όμως τα χέρια, όπως και ο λαιμός, προδίδουν την ηλικία. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα σε αυτές τις περιοχές είναι πιο λεπτή και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες απ’ ό,τι το πρόσωπο. Για τα χέρια: Επίλεξε  μια εξειδικευμένη αντιγηραντική σύνθεση κατά των κηλίδων, προκειμένου να είναι πάντα όμορφα και απαλά. Για τον λαιμό: Μην ξεχνάς να τον καθαρίζεις και να εφαρμόζεις τις ίδιες περιποιητικές συνθέσεις με το πρόσωπο.

Πηγή 

 

Home