Thumbnail

Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου μάς εξηγεί τι είναι η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια PRP Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου μάς εξηγεί τι είναι η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια PRP

Η μέθοδος που εμπιστεύονται οι αδελφές Kardashian
Υπάρχουν διάφορα είδη θεραπειών που σκοπό έχουν την ανανέωση του δέρματος. Πολλές από τις προσφερόμενες θεραπείες οδηγούν σε απογοητευτικά μέχρι και χειρότερα αποτελέσματα από ό,τι πριν την θεραπεία. Η αυτόλογος μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια (PRP - Platelet Rich Plasma) είναι ένα δυνατό όπλο που διαθέτουμε για να αναζωογονήσουμε το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Είναι γνωστή και ως vampire lift λόγω της χρήσης του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή βοηθά και στην αντιμετώπιση της αλωπεκίας, της απώλειας δηλαδή μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Η αναγεννητική αυτή ικανότητα δεν χρησιμοποιείται μόνο στην πλαστική χειρουργική, αλλά και σε άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα στην oρθοπεδική (τενοντίτιδες) και στην oφθαλμολογία.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία πρέπει να γίνεται σε τρείς συνήθως συνεδρίες, με διάστημα περίπου ένα μήνα μεταξύ των συνεδριών. Προετοιμάζουμε την περιοχή με κρέμα τοπικού αναισθητικού. Παίρνουμε αίμα σε ειδικό μπουκαλάκι. Μετά από φυγοκέντρηση του αίματος, τα αιμοπετάλια απομονώνονται μαζί με το πλάσμα και με μικρά τσιμπήματα (πολύ μικρή βελονίτσα) εγχύονται στο πρόσωπο ή στην περιοχή που θέλουμε να βελτιώσουμε.

Τι κάνει το PRP;

Τα αιμοπετάλια είναι τα κύτταρα το οποία επιστρατεύονται κατά την επούλωση τραύματος. Η ενεργοποίησή τους μέσω του τσιμπήματος και η παρουσία μεγάλης συγκέντρωσης  των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν: την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της περιοχής, τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών, κυττάρων υπεύθυνων για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, μόρια αναγκαία για την διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας, την  ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων στο κεφάλι.

kardashian

Ποια είναι τα αποτελέσματα; 

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται τις περισσότερες φορές μετά τη 2η συνεδρία και συνεχίζουν να βελτιώνονται μετά και την 3η.Βελτιώνει δυσχρωμίες ή λεκέδες στο πρόσωπο, τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και γενικά επαναφέρει τη λάμψη στην περιοχή όπου χρησιμοποιείται. Το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό, ενυδατωμένο και υγιές. Μικρές ρυτίδες βελτιώνονται ή εξαφανίζονται λόγω της αυξημένης ελαστικότητας. Στο τριχωτό της κεφαλής οδηγεί σε επαναφύτρωση των τριχών από χνούδι. Επίσης, δυναμώνει την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν όπως πριν.

Γιατί υπερτερεί από τις άλλες μεθόδους;

Το ότι έγινε διάσημη ως μέθοδος από τις Kardashian δεν είναι τυχαίο! 

Η θεραπεία συνοδεύεται από πολύ λίγα ρίσκα ή επιπλοκές. Παρατηρείται παροδική ερυθρότητα (κοκκινίλα), η οποία συνήθως εξαφανίζεται το επόμενο 24ωρο.  Δεν προκαλεί απολέπιση, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  άφοβα στην χώρα μας όπου η ηλιοφάνεια είναι αρκετά δυνατή χωρίς να δημιουργούνται λεκέδες. Είναι ό,τι πιο φυσικό μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας!

Αθηνά Ζένιου MD

Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός 

Λεωφ. Προδρόμου 65,Πολυκ. Νίκαια, Διαμ. 701, Στρόβολος, Λευκωσία (99977907) 

Διάβασε επίσης 

 

Ας μιλήσουμε για πλαστική χειρουργική: Η Αθηνά Ζένιου άφησε την άρτια οργανωμένη Γερμανία, για να ανοίξει το δικό της ιατρείο στην πατρίδα της 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home