Thumbnail

Ποια πράγματα καταστρέφουν την επιδερμίδα σου Ποια πράγματα καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

Και το χειρότερο, είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι
Λίγο-πολύ, όλες μας κάνουμε λάθη που έχουν αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα μας. Και επειδή όλες θέλουμε ένα όμορφο και υγιές δέρμα, δες πιο κάτω ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στην περιποίηση μας. Σε περίπτωση που τα κάνεις, δεν έχεις παρά να τα διορθώσεις.

Απολέπιση

Όσες φορές και να εφαρμόσεις κάποιο απολεπιστικό προϊόν μέσα στην εβδομάδα, το πρόσωπό σου δεν πρόκειται να καθαρίσει περισσσότερο. Ακριβώς το αντίθετο. Αν απολεπίζεις με σκληρά για το δέρμα προϊόντα, εκείνα εισχωρούν και διαλύουν ένα λεπτό στρώμα από λιπίδια και άλλα μικροκύτταρα του οργανισμού. Αυτά βοηθούν στο να κρατούν τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προστατευμένα. Απομακρύνοντας αυτό το στρώμα, το δέρμα μένει εκτεθειμένο και απροστάτευτο απέναντι σε ξένους οργανισμούς όπως είναι τα βακτήρια και οι ρύποι της ατμόσφαιρας.

Αντηλιακό

Παραλείπουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα της καθημερινής μας ρουτίνας χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει το κακό που κάνουμε στο δέρμα μας. Οι ακτίνες του ήλιου είναι μια από τις βασικές αιτίες της γήρανσης του προσώπου. Ειδικά στην Κύπρο, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, ανεξαρτήτως εποχής. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου

Οι σπιτικές μάσκες

Καμιά φορά, όντως, το να φτιάξεις τα δικά σου προϊόντα περιποίησης μπορεί να αποδειχθούν καλύτερα από εκείνα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή με ορισμένα υλικά που χρησιμoποιείς που στο τέλος μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σου, αντί να τη ωφελέσουν.

Εμπιστεύεσαι λάθος προϊόντα

Ένα ακόμα συχνό λάθος που κάνουμε είναι το να πιστεύουμε πως πρέπει να νιώσουμε το προϊόν να δουλεύει επάνω στο δέρμα μας για να καταλάβουμε ότι μας ταιριάζει. Πολλές φορές, εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν είναι ειδήμονες (βλ. influencers) που δηλώνουν πως όταν ένα προϊόν λειτουργεί νιώθουν τραβήγματα ή άλλα συμπτώματα. Κανένα προϊόν, όμως, που πραγματικά δουλεύει δεν πρέπει να προκαλεί φαγούρα ή τραβήγματα στην επιδερμίδα. Αν το κάνει, θα πρέπει να είναι σε απειροελάχιστο βαθμό. Αυτές οι ενδείξεις μπορεί να σημαίνουν πως το δέρμα σου αντιδρά επειδή ταλαιπωρείται από ένα καινούριο προϊόν, χωρίς αυτό να δουλεύει, αλλά να βλάπτει την υγεία του.

Διάβασε ακόμη: Πώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει τη ξηρή επιδερμίδα

 To μυστικό της Bella Hadid για λαμπερή επιδερμίδα

Πηγή 

 

Home