Thumbnail

Σπυράκια στους γλουτούς: Δες πώς να τα αντιμετωπίσεις  Σπυράκια στους γλουτούς: Δες πώς να τα αντιμετωπίσεις 

Πες αντίο στα ενοχλητικά σπυράκια στο πιο sexy σημείο του σώματος
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες και κυρίως αυτές που εργάζονται καθισμένες σε μια καρέκλα για πολλές ώρες ημερησίως.

Ένα πρόβλημα που όσο περνά ο καιρός αυξάνεται, προκαλώντας κόμπλεξ όσο αφορά τις εμφανίσεις με εσώρουχα και μαγιό (το καλοκαίρι) όσο και στις εμφανίσεις με το έτερον ήμισυ.

Διάβασε ακόμα: Κι όμως, ο λόγος που έβγαλες σπυράκι μπορεί να είναι το Instagram

Τι ακριβώς είναι;

Σύμφωνα με τους skincare experts πρόκειται για ένα είδος ακμής και οι αιτίες είναι ανάλογες με αυτές του προσώπου. Μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι ιδρώνεις και παράγεται έτσι υγρασία στο σημείο αυτό που μπορεί να ευνοήσει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός γενετικής, ορμονικών διαταραχών, άγχους, διατροφής αλλά και διάφορες καθημερινές μας συνήθειες. Επίσης αιτία μπορεί να είναι ακόμη τα στενά ρούχα αλλά και τα διάφορα υφάσματα που εφάπτονται και υπάρχει συνεχής τριβή με το δέρμα.

gloutoi

Με άλλα λόγια οι αιτίες είναι αρκετές, ωστόσο υπάρχει λύση. Η πρώτη και ίσως πιο βασική προϋπόθεση λοιπόν για να αποφύγουμε τα σπυράκια είναι να διατηρήσουμε την περιοχή καθαρή αλλά και στεγνή. Σκέψου ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως σε ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει ακμή.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Καθάρισε σχολαστικά την περιοχή πρωί και βράδυ, ακόμα και αν δεν έχεις βγει από το σπίτι και σκούπισέ την με καθαρή πετσέτα να μην υπάρχει υγρασία.

Επιπλέον, η απολέπιση είναι απαραίτητη σε όλο το δέρμα, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο σημείο όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Το scrub ακόμη και με φυσικά υλικά βοηθάει στην απόφραξη των φραγμένων πόρων και συμβάλει στη μείωση ανεπιθύμητων αντιδράσεων του δέρματος.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν τα σπυράκια είναι μεγάλα και επιμένουν καλό είναι να επισκεφθείς κάποιο γιατρό για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σε συμβουλεύσει ιατρικά για την αντιμετώπισή τους.

Διάβασε ακόμα: Γιατί οι beauty experts συνιστούν το dry brushing στο σώμα μας;

Home