Thumbnail

Νέα μόδα: Γιατί οι γυναίκες ξυρίζουν σαν τρελές το πρόσωπό τους Νέα μόδα: Γιατί οι γυναίκες ξυρίζουν σαν τρελές το πρόσωπό τους

Το αποτέλεσμα είναι… θεαματικό
Όλο και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν την νέα μέθοδο και οι εταιρείες καλλυντικών αρχίζουν να σκέφτονται την δημιουργία μιας σειράς προϊόντων για τις κυρίες που ξυρίζουν το πρόσωπο τους.

Ναι, σωστά διάβασες. Το... ξύρισμα όπως όλα δείχνουν μπαίνει σιγά σιγά στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς πολλών γυναικών. Ο λόγος; 

Όπως επισημαίνει ο  δρ Μάικλ Πράτζερ, διάσημος δερματολόγος «Το ξύρισμα είναι σαν μια ήπια μορφή απόξεσης του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η παραγωγή κολλαγόνου, που μειώνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νέο. Οποτε υπάρχει τραύμα στο δέρμα, το κολλαγόνο διεγείρεται για να βοηθήσει την ανανέωση των κυττάρων». Μάλιστα, φήμες κυκλοφορούν ότι στο Χόλιγουντ διάσημες σταρ, όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Λιζ Τέιλορ, ξύριζαν τακτικά το πρόσωπο τους.

marilyn monroe shaving

Ηδη, κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά κατασκευασμένα ξυραφάκια που βοηθούν τις γυναίκες στο να μην κόβονται, ενώ οι ιέρειες τις ομορφιάς ορκίζονται στο πόσο ασφαλές και λυτρωτικό είναι για την επιδερμίδα.

Τα κορίτσια δεν παραλείπουν το ξύρισμα και μάλιστα το κάνουν ανελλιπώς μια με δύο φορές το μήνα. Λένε πως παίρνει γύρω στα 5 με 10 λεπτά να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και πως βοηθά με τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα. Και σε εμάς ακούγεται σούπερ τρομακτικό, αλλά οι ειδικές λένε πως είναι σωτήρια πράξη για σένα που θες να έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Αν πάλι ανησυχείς -και λογικό είναι- μήπως από το πολύ ξύρισμα αποκτήσεις εμμμ... γένια, εμείς θα σε καθησυχάσουμε λέγοντάς σου πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Οι τρίχες μας είναι γενετικά προκαθορισμένες όσον αφορά τον αριθμό, το πάχος και το χρώμα τους. Με άλλα λόγια δεν πρόκειται να βγουν πιο σκληρές ή πιο μαύρες μετά το ξύρισμα.

Πριν το δοκιμάσεις πάντως διάβασε πιο κάτω κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια σωστή φροντίδα: 

  • Μην το κάνεις σε βρεγμένο δέρμα και μην δοκιμάσεις ένα κοινό ξυραφάκι. Σε καταστήματα καλλυντικών αλλά και online θα βρεις το κατάλληλο για το πρόσωπο.
  • Χρησιμοποίησε ένα καθαρό ξυραφάκι, αφού πρώτα το έχεις ξεπλύνει με οινόπνευμα
  • Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να σε τσούξει, γι' αυτό μην ξεχνάς το aftercare. Χρησιμοποίησε ένα serum βιταμίνης C ή κάτι εξίσου δραστικό.
  • Κάν'το με απαλό τρόπο, μην βάλεις δύναμη, δεν είναι απαραίτητο. 
  • Αν το αποφασίσεις πρέπει να το κάνεις μια με δύο φορές το μήνα 
Home