Thumbnail

Κι όμως, αυτή η μάσκα ομορφιάς από... παντζάρι κάνει θαύματα! Κι όμως, αυτή η μάσκα ομορφιάς από... παντζάρι κάνει θαύματα!

Σαρακοστή σήμερα και είναι η μέρα του
Θα έχεις σίγουρα ακούσει για την θρεπτική του αξία αφού θεωρείται ''φάρμακο της φύσης'' για πολλές παθήσεις. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μπορεί να γίνει και ο καλύτερος σύμμαχος σου στην ομορφιά.

Σήμερα δεν λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι μας, γι' αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε για να το... ''τιμήσουμε'' να σου υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την θρεπτική του αξία, τα οφέλη του για το δέρμα είναι πολλά και σημαντικά.

Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά.

Διάβασε επίσης: Βρήκαμε το προϊόν που χρησιμοποιεί καθημερινά η Hailey Bieber για glowy skin

Επίσης, λειτουργούν ως αντιγηραντική ουσία και προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το λυκοπένιο που βρίσκεται στο χυμό παντζάρι διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

Ετοιμάσαμε λοιπόν μια μάσκα αντιοξειδωτική μάσκα που μπορείς να φτιάξεις μετά το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με όσα από αυτά απομείνουν και να δεις τα θαυματουργά τους αποτελέσματα και στην επιδερμίδα σου.

Τι θα χρειαστείς: 

Μια κουταλιά της σούπας χυμό καρότου και μια κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά ή απλά ρίξτε σε ένα μπλέντερ ένα βρασμένο και σουρωμένο παντζάρι και ένα βρασμένο και σουρωμένο καρότο και στη συνέχεια απλώστε τα στο πρόσωπο με ένα βαμβάκι. Αφήστε τα για ένα τέταρτο μέχρι να τα απορροφήσει καλά το δέρμα και ξεπλύνετε με ήπιο καθαριστικό σαπούνι.

Διάβασε επίσης: Η αισθητικός της Kaia Gerber μόλις αποκάλυψε την αγαπημένη της DIY μάσκα ομορφιάς

Home