Thumbnail

Κρέμα VS Λάδι σώματος: Τελικά τι να διαλέξω; Κρέμα VS Λάδι σώματος: Τελικά τι να διαλέξω;

Ποιό είναι το καλύτερο για την καθημερινή μας περιποίηση
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει ένας ''πόλεμος'' ανάμεσα στις ενυδατικές λοσιόν και τα λάδια σώματος και η αλήθεια είναι πως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τόσες ''συμβουλές'' που τελικά δεν κέρουμε τι είναι καλύτερο για την επιδερμίδα μας. Το σίγουρο είναι πως είναι αδύνατο να χρησιμοποιούμε όλα όσα μας σερβίρουν... Ας μάθουμε λοιπόν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα...

Αυτό που σίγουρα γνωρίζεις είναι πως η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας σου. Προσφέρει πιο ελαστικό, πιο απαλό και πιο υγιές δέρμα, ικανό να αντιμετωπίσει την υπεριώδη ακτινοβολία, τη ρύπανση, τα βακτηρίδια, τις μεταβολές της θερμοκρασίας, τους μολυσματικούς παράγοντες, τη χαλάρωση και την πρόωρη γήρανση και σίγουρα δεν πρέπει να την παραλείπεις από την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. 

Τι είναι όμως καλύτερο για σένα και ποιά ''ομάδα'' σου ταιριάζει καλύτερα; Ας δούμε ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κρέμες σώματος και τα έλαια που τα τελευταία χρόνια έχουν ''κατακτήσει'' τις δυτικές κοινωνίες.

Λοσιόν και κρέμα σώματος

Μπορείς να τις βρεις παντού. Η λοσιόν μοιάζει πολύ με την κρέμα, μόνο που η υφή της είναι λίγο πιο ελαφριά και λεπτόρευστη. Πρόκειται για «γαλακτώματα» που έχουν σαν βάση τους το νερό. Απλώνεται με μεγάλη ευκολία στην επιδερμίδα και απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, ενώ δίνουν επίσης μια αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας.

Οι κρέμες σώματος με πιο πλούσια σύνθεση ενυδατώνουν καλύτερα και σε βάθος την επιδερμίδα, αλλά έχουν το μειονέκτημα να αφήνουν ένα προστατευτικό λιπαρό φιλμ, που μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό όταν, για παράδειγμα, θέλετε να ντυθείτε αμέσως μετά.

skincare

Λοσιόν και κρέμες ενυδατώνουν τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και είναι οι πιο κατάλληλες για εκείνες που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, προτιμήστε μια ελαφριά λοσιόν, αντίθετα μια πλούσια σύνθεση μπορεί να προκαλέσει ακμή και κοκκινίλες.

Η κατάλληλη ενυδατική κρέμα είναι επίσης συνάρτηση της ηλικίας σας. Η επιδερμίδα μεγαλώνει μαζί μας, δεν έχει τις ίδιες ανάγκες στα 40 με αυτές που είχε στα 20. Έτσι, μετά την ηλικία των 30, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πιο εξειδικευμένες κρέμες που προσφέρουν ταυτόχρονα ενυδάτωση και σύσφιξη.  

Λάδι σώματος

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη επιστροφή στα λάδια σώματος με την απολαυστική υφή. Πολλές γυναίκες νομίζουν πως τα body oils είναι μία καινούργια μόδα που προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα με τις επιλογές μας για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος. Δεν ισχύει, όμως, αφού τα έλαια αποτελούν μέρος της περιποίησης των γυναικών για πάρα πολλά χρόνια και σε κάποιους πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια! Οι περισσότερες γυναίκες τα έχουν συνδέσει με το καλοκαίρι και την ηλιοθεραπεία, αλλά τα σημερινά λάδια έχουν αποκτήσει φανατικές θαυμάστριες που τα χρησιμοποιούν όλο το χρόνο. Πράγματι, τα λάδια περιποίησης περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που προσφέρουν βαθιά θρέψη στην επιδερμίδα, όπως τα έλαια φουντουκιού, αμυγδάλου και argan.

akincare oils

Τα ποιοτικά body oils ενυδατώνουν σε βάθος και δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα ή λιπαρότητα στο δέρμα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το λάδι περιποίησης είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε στο σμήγμα που εκκρίνουν οι πόροι του δέρματος. Η επιδερμίδα μας απορροφά καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά των λαδιών περιποίησης. Τα περισσότερα είναι ξηρά και απορροφούνται ταχύτατα και εις βάθος, διατηρώντας την ενυδάτωση που προσφέρουν για μεγαλύτερο διάστημα. Όπως και με τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης, τα καλύτερα body oils είναι εκείνα που δημιουργούνται από εκχυλίσματα άνθεων, ριζών, φρούτων, φύλλων και δεν περιέχουν χημικά.

Ένα ακόμα όφελος που προσφέρουν τα body oils έναντι των body lotions και των body butters, είναι η πολύ συμφέρουσα τιμή τους! Με την πρώτη ματιά φαίνονται ακριβότερα, αλλά μία μικρή ποσότητα body oil ενυδατώνει μεγαλύτερη επιφάνεια της επιδερμίδας, εις βάθος και για περισσότερη ώρα, συνεπώς είναι πιο οικονομικά από τις εναλλακτικές μορφές ενυδάτωσης! Επιπλέον τα ξηρά έλαια χαρίζουν λάμψη και είναι πολυχρηστικά, αληθινά ελιξίρια ομορφιάς που χρησιμοποιούνται στο σώμα, στο πρόσωπο και στα μαλλιά!

Διάβασε ακόμα: Τι ακριβώς είναι το ''skin fasting'';

Home