Thumbnail

Η skincare ρουτίνα της Alexandria Ocasio-Cortez Η skincare ρουτίνα της Alexandria Ocasio-Cortez

Η αντισυμβατική αμερικανίδα πολιτικός είναι το beauty icon κάθε σύγχρονης γυναικας
Η Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, που πλέον αναγνωρίζουμε με τα αρχικά της, μοιράστηκε στα Insta stories της κάποια πολύτιμα μυστικά ομορφιάς με τις γυναίκες φαν της κι εμείς τα καταγράψαμε.

Έχω την ίδια εξουσία με έναν άντρα και αυτό είναι που τους τρελαίνει“, λέει η ίδια και ξεσηκώνει ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους της.

Στα 29 της μόλις χρόνια η AOC εκλέχθηκε στο Αμερικανικό House of Representatives τον περασμένο Ιανουάριο και έγινε η νεώτερη γυναίκα που έχει υπηρετήσει στο Κονγκρεσο. Με καταγωγή από το Bronx, δεν φοβάται να μιλήσει έξω από τα δόντια και να σταθεί με τον λόγο της απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους και να τους αφοπλίσει. Γι’ αυτό στο λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται επί των επάλξεων κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια των αμερικανών πολιτών και να δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες από τους ανταγωνιστές της.

AOC beauty instagram

Φυσικά ως σύγχρονο κορίτσι πέρα από την πολιτική, η AOC μοιράζεται και τις γυναικείες ανησυχίες που απασχολούν όλες μας, γι’ αυτό και ως μοντέρνος άνθρωπος με επιδραστική παρουσία στα social media πρόσφατα της ζητήθηκε από τους followers της να μοιραστεί την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της.

Και το έκανε. Αν και αποφάσισε να μην αναφερθεί σε συγκεκριμένα προϊόντα εφόσον το κάθε προϊόν λειτουργεί διαφορετικά στην κάθε γυναίκα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας της, σημείωσε κάποια βασικά skincare tips που αξίζει να ακολουθήσουμε.

AOC beauty routine

Step 1: Διπλός καθαρισμός

Όπως αναφέρει σε περίπτωση που φοράς makeup –δηλαδή foundation- καλύτερα να κάνεις διπλό καθαρισμό στο πρόσωπό σου. Η ίδια ξεκινά την cleansing διαδικασία με κάποιο balm ή έλαιο, για έναν έναν ήπιο καθαρισμό, ενώ συνεχίζει με ένα αφρώδες καθαριστικό, για να απομακρύνει εντελώς τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Μερικές φορές, όταν το makeup της είναι πιο βαρύ, θα κάνει χρήση ενός face brush ή μιας ειδικής πετσέτας για ντεμακιγιάζ για να «ξεφορτωθεί» οτιδήποτε έχει μείνει στο δέρμα. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μαντιλάκια ντεμακιγιάζ και γενικότερα προϊόντα για την επιδερμίδα μας που περιέψουν αλκοόλ. 

Όπως αναφέρει η ίδια έχει δοκιμάσει πολλά προϊόντα μέχρι να καταφέρει να βρει το κατάλληλο για την επιδερμίδα της, ενώ μια φορά στο τόσο προσπαθεί να κάνει κάτι έξτρα, όπως μια μάσκα προσώπου. Επίσης αποφεύγει να ακουμπάει το πρόσωπό της στην παλάμη του χεριού της, για τυχόν μικρόβια, ενώ αναφέρει επίσης πως η διατροφή έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην ‘σπάζει’ η επιδερμίδα της, αφού πλέον αποφεύγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα γεγονός που την βοήθησε να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα που είχε η επιδερμίδα της. 

AOC beauty tips

Βήμα 2: Toner και Serum

Το toner δεν πρέπει να περιέχει αλκοόλ, σύμφωνα με τις συμβουλές ομορφιάς της AOC. Πρέπει να το αισθάνεσαι σαν νερό, αλλά περισσότερο θρεπτικό. Όπως σημειώνει η ίδια έχει δοκιμάσει διάφορα και είναι όλα εξίσου καλά φτάνει να μην περιέχουν αλκοόλ. Όσο για τα active προϊόντα, όπως το serum, πρέπει να είναι παρόμοια με το toner που χρησιμοποιείς.

Step 3: Ενυδατική & Αντηλιακό

Χρησιμοποίησε μια ενυδατική που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Για την AOC, η εύρεση της σωστής ενυδατικής κρέμας είναι πολύ προσωπική υπόθεση για την κάθε γυναίκα τόσο όσο η εύρεση του τέλειου τζιν για σωματότυπό της. Τέλος τονίζει πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπό μας. Όπως αναφέρει η ίδια την χρησιμοποιεί από τότε που ήταν 19 χρονών, ενώ τελευταία άρχισε να την παραλείπει και τα αποτελέσματα είναι ορατά στην επιδερμίδα της.

Home