Thumbnail

Η μαγική σπιτική μάσκα για λιπαρά μαλλιά Η μαγική σπιτική μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Είναι πανεύκολη!
Αν έχεις λεπτή τρίχα, τότε οι λιπαρές ρίζες είναι ένα πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί, όπως και πολλές άλλες γυναίκες και όσο κι να προσπαθείς να κρατήσεις το χτένισμά σου πάνω από μια με δύο ημέρες, τα λαδωμένα μαλλιά δεν σου το επιτρέπουν!

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μας δεν είναι η λύση καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα στο κεφάλι, καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί ανισορροπία στην επιδερμίδα.

Η λιπαρότητα στα μαλλιά σχετίζεται με τη φυσική διαδικασία του οργανισμού που σκοπό έχει να προστατέψει, να θρέψει και να ενυδατώσει τα μαλλιά. Έτσι, οι σμηγματογόνοι αδένες στις ρίζες των μαλλιών εκκρίνουν αυτή τη λιπαρή ουσία, το σμήγμα, το οποίο όταν παραχθεί σε υπερβολικό βαθμό ευθύνεται για την έντονη λιπαρότητα!

Διάβασε ακόμα: Γιατί πρέπει να εντάξεις το scrub μαλλιών στην ρουτίνα ομορφιάς σου;

Εμείς βρήκαμε για σένα μια πανεύκολη συνταγή με 3 απλά υλικά, που θα χαρίσει στα μαλλιά σου την χαμένη τους λάμψη και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την λιπαρότητα.

Υλικά:

5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας baking soda

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε τα τρία υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών δίνοντας έμφαση στις ρίζες. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει περίπου για μισή ώρα και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε μια φορά την εβδομάδα.

Διάβασε ακόμα: Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις;

 

Home