Thumbnail

Μια μάσκα για σύσφιξη με το νηστίσιμο ταχίνι και... ούζο! Μια μάσκα για σύσφιξη με το νηστίσιμο ταχίνι και... ούζο!

''Εκμεταλλευόμαστε'' τις προετοιμασίες για το αυριανό σαρακοστιανό τραπέζι
Δεν είναι λίγες οι beauty junkies, που υποστηρίζουν ότι δεν βάζουν στο πρόσωπό τους τίποτα που να μην είναι και βρώσιμο. Γι' αυτό κι εμείς μέρες που είναι ετοιμάσαμε μια μάσκα προσώπου με το θαυματουργό ταχίνι, που ίσως περισσέψει και από το τραπέζι σου.

Το ταχίνι είναι το ιδανικό φυσικό ενισχυτικό ομορφιάς, ενυδάτωσης,  αναζωογόνησης και τόνωσης της επιδερμίδας. Το ταχίνι, δηλαδή το αλεσμένο σουσάμι, είναι πολύ θρεπτικό και τονωτικό. Το σουσάμι, σε όλες τις εκδοχές του (σπόροι, λάδι, ταχίνι), είναι από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία τροφές για τον οργανισμό και την επιδερμίδα και χρησιμοποιoύνται εδώ και χρόνια στην παρασκευή καλλυντικών.

Το ταχίνι συμβάλλει στη μείωση του ρυθμού γήρανσης στα κύτταρα του σώματος χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε -περιέχει πολύ περισσότερη ακόμα και από το επίσης θαυματουργό ελαιόλαδο. Παράλληλα βοηθάει στην αναδόμηση όχι μόνο του δέρματος, αλλά και των μαλλιών και νυχιών.

Διάβασε ακόμα: H Valeria Lipovetsky δείχνει το 5λεπτο face massage που πρέπει να κάνει κάθε νέα μαμά το πρωί

Ο πολύτιμος «σύμμαχος» του στη σύσφιξη προσώπου είναι το ούζο. Το ούζο περιέχει γλυκάνισο, που έχει τη δυνατότητα να αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και να λειάινει τις ρυτπίδες και τις μικρές γραμμές αλλά και να κάνει σύσφιξη. 

Εμείς φτιάξαμε για σένα μια θαυματουργή μάσκα προσώπου για σύσφιξη που μπορείς να φτιάξεις τις μέρες των διακοπών του Πάσχα με υλικά που έχεις στο τραπέζι σου.

Τι θα χρειαστείς

1 σφηνάκι ούζο

1 σφηνάκι γλυκάνισο

1 σφηνάκι ταχίνι

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός. Άπλωσε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό για μισή ώρα. Στην συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε μια DIY τονωτική λοσιόν χρησιμοποιώντας ένα σφηνάκι ούζο και ένα σφηνάκι νερό. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ροδόνερο. Εφάρμοσε τη λοσιόν ταμποναριστά με ένα βαμβάκι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Διάβασε ακόμα: Το μυστικό της Bella Hadid για ''ζωντανή'' επιδερμίδα και αναλλοίωτο μακιγιάζ δεν κοστίζει τίποτα

Home