Thumbnail

Λεβαντόνερο: Ένα φυσικό τονωτικό για την επιδερμίδα σου Λεβαντόνερο: Ένα φυσικό τονωτικό για την επιδερμίδα σου

Το ''μαγικό'' άρωμα της βασίλισσας Κλεοπάτρας κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου
Με όλο και περισσότερες από εμάς να στρεφόμαστε στα αγνά καλλυντικά και να ''εκμεταλλευόμαστε'' την μαγεία της φύσης, το λεβαντόνερο είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να λείπει από την καθημερινή μας φροντίδα.

Συμβολίζει την ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, τη στοργή και την αγνότητα, τη μακροζωία και την αφοσίωση. Η λεβάντα χρησιμοποιείται από τους λαούς της Μεσογείου για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Ο μύθος μάλιστα θέλει την βασίλισσα Κλεοπάτρα να χρησιμοποιεί το “μαγευτικό άρωμα” της για να ξελογιάσει τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Αντώνιο.

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε μόνη σου το τέλειο lip balm για να μην σκάνε τα χείλη σου τον χειμώνα

Με άρωμα φρουτώδες με δροσερές υψηλές νότες και χαμηλούς τόνους λουλουδιών και ξύλου, το λεβαντόνερο παράγεται από το καθαρό νερό κατά την απόσταξη του αιθέριου ελαίου λεβάντας και οι θαυματουργές του ιδιότητες τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει πιστές beauty fans που το έχουν εντάξει στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας τους.

levanda

Το λεβαντόνερο, αρωματίζει, ενυδατώνει, καταπραΰνει το δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο στην επιδερμίδα αφού είναι 100% φυσικό προϊόν.

Το ανθόνερο λεβάντας θεωρείται τονωτικό για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ήπιας ακμής καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αντιμετωπίζει τις ατέλειες του δέρματος (κοκκινίλες, σπυράκια, ερεθισμούς πχ μετά από ηλιοθεραπεία). Το ανθόνερο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ισορροπίας σε συνδυασμό με λιπαρό δέρμα. Εισχωρεί βαθιά στους πόρους, χωρίς να τους φράζει και εξισορροπεί το σμήγμα χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα. Είναι αντισηπτικό, στυπτικό και πολύ δροσιστικό.Επίσης, είναι καταπραϋντικό και ηρεμεί την επιδερμίδα από ηλιακό έγκαυμα ή τσιμπήματα εντόμων.

Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Ως στυπτική λοσιόν το βράδυ, σε καθαρό στεγνό πρόσωπο. Σ' ένα βαμβάκι ρίξε λίγο λεβαντόνερο αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου και εφάρμοσε με ταμποναριστές κινήσεις. Στη συνέχεια αν θες εφάρμοσε ένα serum ή την ενυδατική σου.
  • Ως συστατικό για μάσκα προσώπου μαζί με πράσινο άργιλο. 
  • Μετά ντεμακιγιάζ ως τονωτική λοσιόν.
  • Ως μάσκα προσώπου το βράδυ κατά την διάρκεια του ύπνου.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές εκδοχές του λεβαντόνερου, αλλά καλό θα ήταν να κάνεις μια έρευνα προηγουμένως για να βρεις την πιο αγνή εκδοχή του. 

Διάβασε ακόμα: Κι όμως, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό ''υλικό'' ομορφιάς

Home