Thumbnail

Σήμερα φτιάξε μόνη σου ένα σπιτικό scrub που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα Σήμερα φτιάξε μόνη σου ένα σπιτικό scrub που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ετοιμαζόμαστε για παραλία
Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί σχεδόν όλες και όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι το άγχος για την εμφάνιση στην παραλία γίνεται εντονότερο.

Ευτυχώς ή δυστυχώς στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν υπάρχουν μυστικά! Ο συνδυασμός σωστής διατροφής, άσκησης καθώς και η χρήση κατάλληλων προϊόντων μασάζ μπορούν να σας βοηθήσουν να την εξαφανίσετε για πάντα!

Φυσικά, υπάρχουν και οι αισθητικές και καλλυντικές λύσεις, που λειτουργούν επικουρικά στην προσπάθειά για απαλλαγή από τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας, όμως τι πιο εύκολο από μια σπιτική συνταγή για την αντιμετώπισή της!

Από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την καταπολέμιση της κυτταρίτιδας είναι ο καφές. Η καφεΐνη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυτταρίτιδας, επειδή συσφίγγει την επιδερμίδα και παρέχει αντιοξειδωτικά στο δέρμα, όταν εφαρμόζεται τοπικά γι' αυτό κι εμείς την ''εκμεταλλευόμαστε'' για ένα DIY scrub που θα σε εντυπωσιάσει.

Υλικά  

  • 1 κούπα καφέ
  • 6 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας αλάτι ή ζάχαρη
  • Ένα αεροστεγές βαζάκι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ. Λιώσε το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων και πρόσθεσε το στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια μετάφερε το μείγμα στο βαζάκι

Εφαρμογή

Πριν μπεις στο ντους, χρησιμοποίησε κάποια βούρτσα ή ένα ειδικό σφουγγάρι για να κάνεις απολέπιση και τόνωση της ροής του αίματος. Βούρτσισε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις σε όλους τους προβληματικούς τομείς, ή σε όλο το σώμα σας. Στο ντους, εφάρμοσε το μείγμα στις περιοχές με κυτταρίτιδα. Τρίψε στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις πριν το ξεπλύνεις. Επανάλαβε κάθε φορά που κάνεις ντους για καλύτερα αποτελέσματα. 

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε ένα φανταστικό scrub σώματος με 2 υλικά από την κουζίνα σου

Home