Thumbnail

Μια μουσουλμάνα φοιτήτρια διεκδικεί για πρώτη φορά τον τίτλο της «Μις Αγγλία» Μια μουσουλμάνα φοιτήτρια διεκδικεί για πρώτη φορά τον τίτλο της «Μις Αγγλία»

Η 20χρονη Sara Iftekhar ετοιμάζεται να γράψει τη δική της ιστορία φορώντας χιτζάμπ
Η Sara Iftekhar είναι μια φοιτήτρια νομικής που λατρεύει τη μόδα. Αυτό φαίνεται να ήταν και η αφορμή που η 20χρονη μουσουλμάνα αποφάσισε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς και να περπατήσει στην πασαρέλα για την ανάδειξη της «Μις Αγγλία».

Η Sara Iftekhar αποφάσισε να διεκδικήσει το στέμμα κι αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που μια μουσουλμανικής καταγωγής γυναίκα αποφασίζει να συμμετάσχει σε αυτά τα καλλιστεία.

Παρόλο που δεν είναι η μοναδική διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία αυτά, που φορά χιτζάμπ, η φοιτήτρια Νομικής είναι η πρώτη που κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Η 20χρονη καλλονή ετοιμάζεται να γράψει τη δική της ιστορία φορώντας χιτζάμπ στον τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο Nottinghamshire.  Η Sara ελπίζει να κερδίσει τον τελικό και να στεφθεί η νέα βασίλισσα της ομορφιάς στην Αγγλία, φορώντας στο κεφάλι της το πολυπόθητο στέμμα.

«Συμμετείχα στον διαγωνισμό Miss 2018 για να δείξω ότι η ομορφιά δεν έχει έναν προσδιορισμό, όλοι είναι όμορφοι με τον τρόπο τους, ανεξάρτητα από το βάρος, τη φυλή, το χρώμα της επιδερμίδας και το σχήμα του σώματός τους», λέει χαρακτηριστικά.

sara1

Η Sara Iftekhar ξεκίνησε δική της επιχείρηση ενδυμάτων από την ηλικία των 16 ετών και αναρτά συχνά φωτογραφίες της στο Instagram ποζάροντας με παραδοσιακά πακιστανικά ρούχα και αξεσουάρ.

saraa

Χρησιμοποιεί επίσης το Instagram της για να συγκεντρώσει χρήματα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της διοργάνωσης Miss World. Αν επικρατήσει ;έναντι των άλλων 49 διαγωνιζομένων, τότε θα εκπροσωπήσει την Αγγλία στον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» στην Κίνα.  

Home