Ο Έλληνας Μιχάλης Παλαιοδήμος διεκδικεί για δεύτερη φορά το Όσκαρ! (Βίντεο)
Πέρα από τον Γιώργο Λάνθιμο, που διεκδικεί τα πολυπόθητα χρυσά αγαλματίδια, ακόμη ένας Έλληνας μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των φετινών Όσκαρ, υπογράφοντας τη διεύθυνση φωτογραφίας στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Black Sheep», που βρίσκεται υποψήφιο στην κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους»
Ο λόγος για τον Μιχάλη Παλαιοδήμο που μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο διεκδικούν στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ένα από τα χρυσά αγαλματίδια.
Ο γεννημένος στην Αθήνα και κατά το ήμισυ Αυστραλός φωτογράφος Μιχάλης Παλαιοδήμου, έχοντας ήδη κερδίσει για τη δουλειά του ένα Όσκαρ, θα βρεθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre στο Λος Άντζελες κι ίσως ένα ακόμα όνειρο, γίνει πραγματικότητα.
Διάβασε επίσης: Η ιστορία των Όσκαρ
Ποιος είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος
Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1984 στην Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Κλινική Βιοχημεία.
Μέχρι τότε ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος, αλλά όταν γύρισε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μερικά ελληνικά περιοδικά (Esquire, Vogue, Cosmopolitan) προτού τον κερδίσει η βιομηχανία του κινηματογράφου.
Το 2016 κερδίζει Όσκαρ για το Stutterer, μία μικρού μήκους ταινία στην οποία ήταν επίσης διευθυντής φωτογραφίας.
Ο ίδιος ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο star.gr ξεκαθαρίζει: «Δεν είμαι εγώ προσωπικά υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά η ταινία μας είναι υποψήφια», αναφερόμενος τόσο στη μικρού μήκους ταινία «Stutterer» που το 2016 τον ανέβασε στη σκηνή του Kodak Theater στο Λος Άντζελες, όσο και στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Black Sheep», που οδηγεί ξανά εκείνον και την ομάδα του στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης.
Διάβασε επίσης:
Όσκαρ 2019: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων
Οι Queen ζωντανά στη σκηνή των φετινών Βραβείων Όσκαρ (Φώτο)