Thumbnail

Γιώτης Κατσαμπάς: O Κύπριος νικητής των φετινών Όσκαρ! Δες σε ποια ταινία συμμετείχε (Βίντεο) Γιώτης Κατσαμπάς: O Κύπριος νικητής των φετινών Όσκαρ! Δες σε ποια ταινία συμμετείχε (Βίντεο)

Τεράστια επιτυχία για τον συμπατριώτη μας
Ολοκληρώθηκαν και για φέτος για λαμπερά βραβεία Όσκαρ, με τους νικητές να έφυγαν από την τελετή, έχοντας στα χέρια τους το χρυσό αγαλματίδιο!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, για πολλούς η 91η απονομή των βραβείων ήταν ψιλοαδιάφορη, ενώ έλειπε η γκλαμουριά των τελευταίων χρόνων. 

Στα φετινά Όσκαρ ωστόσο, υπήρχε και το κυπριακό στοιχείο καθώς ο συμπατριώτης μας, Γιώτης Κατσαμπά είναι ο head of pre production technology της ταινίας κινουμένων σχεδίων που κέρδισε το φετινό Οscar για τον Spiderman!

 

Το βιογραφικό του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει διατελέσει Διευθυντής Προϊόντων FLIX από το 2012. Πριν από την είσοδό του στο The Foundry, ήταν ο Προϊστάμενος Προετοιμασίας Αγωγού στην Sony Pictures Imageworks, όπου πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του FLIX.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στα στούντιο κινουμένων σχεδίων, ο ίδιος έδωσε τις γνώσεις τους σε αρκετές ταινίες, όπως το "Hotel Transylvania", το "Cloudy With a Chance of Meatballs 2", το "Smurfs", το "Beowulf", το "Spirit" και το "Road to El Τσίπουρα".

 

Ο Γιώτης παρακολούθησε επίσης τμήματα CG για πολλαπλά έργα στο NewKat Studios, τα οποία ίδρυσε το 2001.

Το 2009 βραβεύτηκε με βραβείο "Άνθρωπος της Χρονιάς" στην κατηγορία Τεχνών στην Κύπρο για τη συμβολή του στον κλάδο των κινούμενων σχεδίων.

Το 2013 έλαβε το βραβείο Engineering Excellence για το FLIX από την Hollywood Post Alliance. Ο Γιώτης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Art & Design του Ringling με πτυχίο Computer Animation.

 

 

 

Διάβασε επίσης: 

H Lady Gaga και ο Bradley Cooper μάγεψαν το κοινό στα Όσκαρ (Βίντεο) 

 

Όσκαρ 2019: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς (Φώτο) 

Home