Thumbnail

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Katherine Helmond (Βίντεο) Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Katherine Helmond (Βίντεο)

Πέθανε στα 89 - Πάλευε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η σπουδαία ηθοποιός Katherine Helmond. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στις 23 Φεβρουαρίου στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, ωστόσο, η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή αργά χθες βράδυ. 

Η ηθοποιός, όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πάλευε τα τελευταία χρόνια με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η Katherine Helmond βρέθηκε εφτά φορές υποψήφια για βραβείο Emmy, για το ρόλο της στην κωμική σειρά «Who’s the Boss? – Ποιος είναι το αφεντικό;», που προβλήθηκε στο ABC από τις 20 Σεπτεμβρίου 1984 μέχρι τις 25 Απριλίου 1992 και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Μάλιστα για το ρόλο της αυτό βραβεύτηκε με «Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία».

 

Επίσης, πήρε «Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου σε μουσική ή κωμική σειρά» για το ρόλο της στο σίριαλ Soap (1977-1981).

Η Katherine Helmond έπαιξε σε δεκάδες σειρές, αλλά και ταινίες, όπως: «Time Bandits» (1981) με τον Sean Connery, «Brazil» (1985) με τον Robert De Niro, «Fear and Loathing in Las Vegas» (1998) με τον Johnny Depp κ.α.

 

Γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1929 στο Galveston του Τέξας. Ήταν μοναχοκόρη και οι γονείς της χώρισαν λίγα χρόνια μετά τη γέννησή της και μεγάλωσε με τη μητέρα και τη γιαγιά της.

Στην προσωπική ζωή παντρεύτηκε δύο φορές. Το 1957 τον George Martin με τον οποίο χώρισε το 1962. Την ίδια χρονιά ακολούθησε ο γάμος της με τον David Christian.

 

Διάβασε επίσης: 

Γ. Κουφαλίδου: Ο μικρός της γιος Βασίλης φόρεσε την πιο γλυκιά καρναβαλίστικη στολή!

 

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης

 

 

 

Home