Thumbnail

Η κύπρια μάνα πάει διακοπές Η κύπρια μάνα πάει διακοπές

Κλειδιά, παιδιά, και φύγαμε
Κάθε που σιμώνει ο Ιούνιος δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό απ’ το να σε ρωτούν οι συνάδελφοι στο γραφείο: “Κανονίσατε για διακοπές;”.

Είναι να μην ανέβει η θερμοκρασία μες το νησί. Με το που κατέβουν τα καλοκαιρινά ρούχα στα προσβάσιμα ράφια της ντουλάπας, τσουπ, να οργανωθούμε για εξορμήσεις εκτός πόλης.

Φουλ τάιμ εργαζόμενη το πρωί και φουλ τάιμ μάνα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσωπικά, έχω κάνει τα κουμάντα μου.

Λευκωσιάτικες οι συνθήκες στο σπιτικό μου, το ‘χουμε συνήθεια να φεύγουμε κάθε σουκού εκτός πόλης με προορισμό τον Πρωταρά, κλασσικό-εικονογραφημένο θέρετρο των πρωτευουσιάνων.

Ο πόνος της κύπριας μάνας (έχε με για παράδειγμα) είναι που όσο και να το περιμένει αυτό το διήμερο για να ξεκουραστείς, την ταμπελίτσα “μάνα” δεν τη ξεπλένει με μια βουτιά στην Περνέρα. Ετοίμασε τσάντες, κάνε λίστα στο μεγάλο παιδί (τον σύζυγό σου) τί να φέρει απ’ το σουπερμάρκετ, ετοίμασε πρόγραμμα για τα βλαστάρια σου, μπας και καταφέρεις να την αράξεις κι εσύ λίγο.

Και νά που ανέβηκε το θερμόμετρο, νά που μας καλεί το παραλιακό μέτωπο, νά που πρέπει να χώσουμε όλη μας την ζωή μέσα σ’ ένα σακβουαγιάζ για το σαββατοκύριακο

Αντηλιακά έξτρα να μείνουν στο εξοχικό, άπλυτα ρούχα να πηγαινοέρχονται, παιχνίδια θαλάσσης να αντικαταστήσουμε τα τρύπια, επιτραπέζια άστα να βρίσκονται ως τον Οκτώβριο και να ΄χω και τον έτερον ήμισυ να μουρμουρά και να ψάχνει pub για να δει ποδόσφαιρο. 

Κι εγώ, σε κατάσταση απόγνωσης, να ονειρεύομαι τη στιγμή που όλοι θα κλείσουν τα ματάκια να ξεκουραστούν. Να σβήσω τα φώτα, να απλώσω πόδια στον καναπέ και να δω τη σειρά μου χωρίς να ακούω “Φέραμε φορτιστή;”, “Μπορώ να φάω παγωτό;”, “Θέλω να δω ένα ντοκιμαντέρ χωρίς να πηγαινοέρχεστε μπροστά μου, ζητώ πολλά;”.   

Οι περισσότερες γυναίκες ξέρουμε πως στο τελευταίο δεν αξίζει να απαντήσει κανένα θηλυκό στον κόσμο, αξίζει όμως να κάνει το σωστό προγραμματισμό για να κάνει τα δύσκολα… εύκολα.

Προσωπικά, φέτος αποφάσισα να πακετάρω μαζί με τα σέλφι στικς και τον φουσκωτό κροκόδειλο, την τηλεόραση. Όχι ολόκληρη, τη συνδρομή της.

karate

Μετά την ηλιοθεραπεία ο μικρός, ας απολαύσει ένα επεισόδιο “Kickin’ It” κι ας κάνω κι εγώ ένα kick απογευματινής σιέστας. 

Whiskey Cavalier

Κι αργά το απόγευμα, όταν η big sister θα είναι σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τη φίλη της να σχολιάζουν τον κούκλο πρωταγωνιστή της νέας σειράς “Whiskey Cavalier”Scott Foley από τη Nova Cyprus, να περάσω κι εγώ μία μάσκα ματιών. 

 

Absentia

Θα βγω ένα ποτάκι με τη φίλη στην περιοχή και δυο μαρτίνια μετά θα επιστρέψω σπίτι για να τους απολαύσω όλους σε στάση ύπνου και δω κανένα επεισόδιο από τον καινούργιο κύκλο της σειράς “Absentia”, που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00 από το Novacinema4HD (Ευτυχώς, η Nova Cyprus φρόντισε για εμάς που δεν έχουμε χρόνο τις καθημερινές και η σειρά είναι διαθέσιμη και στο Nova On Demand). 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΜΑΙΟΥ

nova

 

Κι όταν έρθει η Δευτέρα, και με ρωτούν στο γραφείο οι συνάδελφοι “Κανονίσατε για διακοπές;”, θα απαντώ ότι “Βεβαίως και κανονίσαμε! Και θα πάρουμε διακοπές και τη Nova Cyprus μαζί μας”.

Κάπως έτσι, τόσο απλά, θα είμαστε όλοι χάππι στις φετινές μας διακοπές και, μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στη μηνιαία μας συνδρομή. 

Εσείς κανονίσατε φέτος για διακοπές; 

Μάθε περισσότερα για το Nova Εξοχικό ΕΔΩ

 

Home