Thumbnail

10 τρόποι για να βοηθήσεις μια φίλη που παίρνει διαζύγιο 10 τρόποι για να βοηθήσεις μια φίλη που παίρνει διαζύγιο

Γιατί οι φίλοι είναι στα εύκολα και στα δύσκολα
Το διαζύγιο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για ένα ζευγάρι, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά. Οι φίλοι είναι το στήριγμα που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Πιο κάτω θα βρεις τρόπους για να το πράξεις αυτό, με διακριτικότητα.



 Μην μιλάς άσχημα για τον πρώην

Είναι λογικό να αισθάνεσαι στεναχωρημένη. Πονάς για τη φίλη σου, αλλά τα άσχημα λόγια για τον πρώην σύντροφό της αντί να την κάνουν να νιώσει καλύτερα,ενδεχομένως να τη φέρουν σε θέση άμυνας και να θεωρεί πως για κάποιο λόγο οφείλει να απολογηθεί για την επιλογή που είχε κάνει στο παρελθόν. Προτίμησε να τονίσεις τα θετικά χαρακτηριστικά της φίλης σου, λέγοντας της πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι -για να είναι φίλη σου, λογικά αυτό πιστεύεις- υπενθυμίζοντας της ταυτόχρονα για ποια πράγματα πρέπει να αισθάνεται ευγνωμοσύνη. 

Άκουσε την 

Γίνε καλή ακροάτρια. Χωρίς ιδιαίτερα λόγια ή σχόλια. Δείξε της πως τη νοιάζεσαι με το να είσαι απλώς δίπλα της. 

Πέρασε χρόνο μαζί της

Ακόμη και αν τη βλέπεις πάρα πολύ συχνά ή δουλεύετε μαζί. Το διαζύγιο είναι μια χαοτική περίοδος για έναν άνθρωπο, οπότε εκείνο που χρειάζεται η φίλη σου είναι εσένα στο πλευρό της. Κάντε πράγματα που σας διασκέδαζαν παλιά, ώστε να την κάνεις να ξεχαστεί, έστω και για λίγο. 

Προσκάλεσε την στις εξόδους σου 

Αρκετοί άνθρωποι μπορεί να νιώθουν ανεπιθύμητοι όταν βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου. Οπότε, εκτός από τον χρόνο που θα περάσεις μαζί με της, μπορείς να την προσκαλείς και στις εξόδους σου με τις παρέες σου. Μην το κάνεις από λύπηση. Αλλά επειδή πραγματικά νοιάζεσαι γι΄αυτήν. 

Ή σχεδίασε μια νύχτα μόνο για κορίτσια

Μια βόλτα στην πόλη το βράδυ μπορεί να μην είναι ό,τι χρειάζεται η φίλη σου ή μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται! Όπως και να έχει, μια νύχτα μόνο γυναικοπαρέα, θα την κάνει να αισθανθεί καλύτερα και να επανακτήσει την κοινωνικότητά της. 

γυναικεία φιλία διαζύγιο

Μην κρίνεις 

Και φυσικά μην κουτσομπολεύεις. Η δύσκολη ώρα της φίλης σου, δεν είναι ώρα για gossip. Η φίλη σου θέλει να ξέρει πως μπορεί να στηριχθεί σε κάποιον, χωρίς να φοβάται ότι θα γίνει θέμα συζήτησης. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μια φίλη που βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου χρειάζεται πίστη και εμπιστοσύνη από τους γύρω της.

Κράτησε τα παιδιά της 

Τα ζευγάρια που παίρνουν διαζύγιο και έχουν και παιδιά δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πιεστική και περίπλοκη, γι' αυτό πολλοί προτείνουν οι φίλοι να αναλαμβάνουν την προσοχή των παιδιών, ορισμένες φορές. Ακόμη και η μεταφορά από και προς το σχολείο, έστω και μια φορά τον μήνα, μπορεί να αφήσει στη φίλη σου λίγο ελεύθερο χρόνο να σκεφτεί και να χαλαρώσει…

Γελάστε

Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό. Μπορεί να λειτουργεί προσωρινά, αλλά λειτουργεί. Οπότε, ένα αυθόρμητο αστείο, μια ιστορία από τη δουλειά, σίγουρα θα βοηθήσει και τη φίλη σου, η οποία χρειάζεται ένα ευχάριστο διάλειμμα. 

Οικονομική βοήθεια

Όταν ένα νοικοκυριό γίνεται δύο, είναι σίγουρο ότι τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν και γίνονται πολύ πιο απαιτητικά όταν υπάρχουν παιδιά. Προσπάθησε να βοηθήσεις τη φίλη σου, η οποία νιώθει ντροπή, θυμό, ακόμη και αποτυχία επειδή πρέπει να μειώσει ορισμένα από όσα έκανε μέχρι τώρα. Δεν είναι απαραίτητο να της δώσεις χρήματα, ειδικά αν και εσύ δύσκολα τα φέρνεις βόλτα. Απλώς, δες ποιες δραστηριότητες της πρέπει να αφήσει πίσω και βοήθησε την με αυτές. Αν για παράδειγμα δεν έχει πλέον χρήματα για τη συνδρομή στο γυμναστήριο, μπορείτε να κανονίζετε να πηγαίνετε περπάτημα μαζί. Ή αν δεν μπορεί να πηγαίνει να βάφει τα νύχια της, κάντε το παρέα. Έτσι, θα νιώσει ωραία και προπάντων ότι δεν είναι μόνη στα δύσκολα. 

Βεβαιώσου ότι θα είναι καλά

Δεν είπαμε να της γίνεις στενός κορσές -διότι υπάρχουν οι στιγμές που θα θέλει και δικαιούται να μένει μόνη- αλλά πρέπει να είσαι τριγύρω για να βεβαιωθείς ότι δεν θα παραμελήσει τον εαυτό της, ειδικά σε σημείο που μπορεί να κινδυνεύσει η υγεία της, μιας και το φαγητό μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό της. 

Πηγή 

 

Home