Thumbnail

Παιδικά βιβλία για ΛΟΑΤ οικογένειες Παιδικά βιβλία για ΛΟΑΤ οικογένειες

Το μόνο πρόβλημα ότι τα πλείστα είναι στην αγγλική γλώσσα
Η αλήθεια είναι πως η βιβλιογραφία που απευθύνεται σε παιδιά ΛΟΑΤ οικογενειών είναι περιορισμένη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη. Υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες εκδόσεις, στην αγγλική ωστόσο γλώσσα, με φωτεινή εξαίρεση "Τα δυο μικρά αβγά", που είναι γραμμένο στα ελληνικά και εκδόθηκε με πρωτοβουλία των οικογενειών "Ουράνιο Τόξο" στην Ελλάδα.

Τα δυο μικρά αβγά 

Ένα βιβλίο που μιλάει για διάφορες μορφές οικογένειας και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι γραμμένο από τη Στέλλα Μπελιά, σε εικονογράφηση Σμαράγδας Μάρκου κι έχει εκδοθεί με πρωτοβουλία των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο. 

τα δυο μικρά αβγά

And tango makes three, των Justin Richardson και Peter Parnell, από τις εκδόσεις Simon and Schuster Books for Young Children

Μια υπέροχη και πραγματική ιστορία για μια διαφορετική οικογένεια πιγκουίνων, που θα δώσει στα παιδιά να καταλάβουν πως αν μη τι άλλο η διαφορετικότητα υπάρχει και στη φύση.

AND TANGO MAKES THREE

2. Daddy, Papa and Me και Mommy, Mama and Me της Leaslea Newman, από τις εκδόσεις Tricycle Press

Τα δύο αυτά βιβλία με την υπέροχη εικονογράφηση, παρουσιάζουν την καθημερινότητα ενός παιδιού με τους δύο μπαμπάδες και τις δύο μαμάδες του αντίστοιχα. Ξεχειλίζουν από αγάπη και σίγουρα θα σας αγγίξουν βαθιά!

Daddy papa and me

Heather has Two Mommies της Leslea Newman, από τις εκδόσεις Alyson Books

Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο με λεσβιακή θεματολογία. Η Newman αρχικά το εξέδωσε με προσωπικά της χρήματα. Υστερεί λίγο στο θέμα της εικονογράφησης. 

HEATHER HAS TWO MOTHERS

The Family Book του Todd Parr από τις εκδόσεις Little Brown and Company

Ένας από τους πιο αγαπητούς παιδικούς συγγραφείς, βιβλία του οποίου έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, παρουσιάζει τα διάφορα είδη οικογενειών. Η απλή γραφή και η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του, σίγουρα θα μαγνητίσουν τα παιδιά. 

the family book

The Pea that was Me, Volume 5 της Kimberly Kluger-Bell από τις εκδόσεις CreateSpace

Αυτή η σειρά βιβλίων πραγματεύεται τις ιστορίες παιδιών που ήρθαν στον κόσμο με τρόπο διαφορετικό. Το πέμπτο βιβλίο της σειράς μιλάει για ένα παιδί που ήρθε στη ζωή δύο μαμάδων με τη βοήθεια ενός δωρητή σπέρματος.

the pea that was me

ABC, A family alphabet book, του Bobbi Combs από τις εκδόσεις Two Lives

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να διδάξει το αλφάβητο στα παιδιά μέσα από καθημερινές εικόνες της ζωής ΛΟΑΤ οικογενειών. 

abc a family alphabet book

A Tale of Two Daddies και A Tale of Two Mommies, Vanita Oelschlager από τις εκδόσεις Vanita Books

Δύο βιβλία με θέμα την επαφή των παιδιών σας με άλλα παιδιά και τις απίθανες ερωτήσεις που μπορούν να προκύψουν όταν κανείς έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες.

a tale of two daddies

A Different Dragon της Jennifer Bryan από τις εκδόσεις Two Lives

Μια υπέροχη ιστορία με εξαιρετική εικονογράφηση για το πώς ένα μικρό αγοράκι θα ζήσει αξέχαστες περιπέτειες με τη βοήθεια μιας από τις μαμάδες του.

a different dragon

One Dad, two Dads, Brown Dad, Blue Dads του Johnny Valentine από τις εκδόσεις Alyson Books

Ένα παιδί ετερόφυλης οικογένειας και ένα παιδί με δύο μπλε μπαμπάδες, συγκρίνουν τους γονείς τους. Ένα όμορφο βιβλίο για όλα όσα μας ενώνουν.

one dad two dads

King and King της Linda de Haan από τις εκδόσεις Tricycle Press

Επιτέλους, ένα παραμύθι με πρίγκιπες! Ένας πρίγκιπας κινάει να βρει το ταίρι του για να παντρευτεί και να στεφθεί βασιλιάς. Μόνο που αντί για μακρομαλλούσσα αρχοντοπούλα, θα φέρει στη μαμά βασίλισσα έναν άλλον πρίγκιπα. Μια όμορφη ιστορία αγάπης!

KING AND KING

Πηγή 

Home