Thumbnail

Γάμος και βάπτιση: Δύο σε ένα Γάμος και βάπτιση: Δύο σε ένα

Δεν είναι εύκολο, αλλά πολλοί επιλέγουν να συνδυάσουν τα δυο Μυστήρια την ίδια μέρα
Στις μέρες μας, αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή. Οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να συνδυάσουν τα δυο Μυστήρια ποικίλλουν, αλλά όπως και να έχει, δεν παύει να αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Είναι γεγονός πως οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα τα ήθη και έθιμα συνεχώς εξελίσσονται. Μια τάση που ολοένα και περισσότερο υιοθετείται από τα σύγχρονα ζευγάρια, είναι ο γάμος και η βάπτιση να γίνονται πλέον μαζί. 

Ποιοι είναι οι λόγοι που έκαναν την επιλογή αυτή να είναι τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής;

Οικονομική κρίση: Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που «μοιράζονται» από νωρίς τις ζωές τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα η χαμηλά αμειβόμενη εργασία, είναι ο πιο σημαντικός λόγος που αναβάλουν συνέχεια τον θρησκευτικό γάμο, μέχρις που ο αναπάντεχος ερχομός ενός μωρού να τους βάλει στη διαδικασία να γίνει ο γάμος και η βάπτιση μαζί. Οπότε τα έξοδα είναι λιγότερα : ο στολισμός της δεξίωσης είναι κοινός, το ίδιο τα προσκλητήρια, ακόμη και οι μπομπονιέρες.

Πολιτικός γάμος: Κάποια ζευγάρια ακολουθούν πρώτα την οδό του πολιτικού γάμου και αργότερα αποφασίζουν να κάνουν τον θρησκευτικό γάμο, αλλά η ξαφνική έλευση ενός μωρού τους οδηγεί στη λύση του...2 σε 1.

Ο πελαργός ήρθε νωρίτερα: Υπάρχει και η μερίδα των ζευγαριών που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά ο λόγος είναι μόνο η αναπάντεχη εγκυμοσύνη που αποτελεί χαρμόσυνη έκπληξη πριν τον γάμο που ίσως να έχει ήδη προγραμματιστεί, έτσι αποφασίζουν να συνδυάσουν τα δυο Μυστήρια.

γαμος και βάπτιση μαζί

Συμβουλές

  • Ναι μεν στην περίπτωση αυτή γλιτώνεις χρήμα και κόπο, αλλά δεν παύει δε ο όγκος των πραγμάτων που πρέπει να διευθετηθούν να είναι μεγάλος. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες για να μπορέσεις να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Καλό είναι να επιλέξεις εκκλησία που να είναι μεγάλη, ούτως ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι να παρακολουθήσουν άνετα και τα δυο Μυστήρια, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ο διπλάσιος χρόνος παραμονής στον ναό.
  • Στην εκκλησία, θα χρειαστεί να έχεις προμηθευτεί με μπουκαλάκια νερού και χυμούς γιατί κατά την διάρκεια των Μυστηρίων, οι καλεσμένοι μπορεί να διψάσουν, όποτε καλό είναι να υπάρχουν, αν τα θελήσουν.
  • Να έχεις μαζί σας το καρότσι του μωρού, διότι κατά την διάρκεια του γάμου θα πρέπει να΄ναι χαλαρό και μετά από τα Μυστήρια θα΄ναι ήδη εξαντλημένο και θα θέλει να ξεκουραστεί.
  • Το νυφικό θα πρέπει να είναι λιτό και άνετο, ούτως ώστε να μην σε ενοχλεί κατά τη διάρκεια της βάπτισης, αλλά παράλληλα να αισθάνεσαι όμορφα φορώντας το. 
  • Μετά από τα δυο Μυστήρια, θα ήταν προτιμότερο ο χώρος της δεξίωσης να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, για να μην ταλαιπωρηθούν παραπάνω οι καλεσμένοι.
  • Επειδή θα υπάρχουν και παιδιά, καλό θα ήταν η δεξίωση να μην γίνει πολύ αργά, αλλά σε απογευματινές ώρες για να μην νυστάξουν και αρχίσουν να γκρινιάζουν στους γονείς τους.
  • Στο μέρος της δεξίωσης θα χρειαστεί να υπάρχει διαμορφωμένος χώρος για τα παιδιά, με ένα άτομο που θα ασχολείται μαζί τους. .
  • Όσων αφορά τα εδέσματα, μην ξεχάσεις τους μικρούς σου καλεσμένους. Φρόντισε λοιπόν να υπάρχουν στο μενού παιδικοί μεζέδες, όπως κοτομπουκιές, κεφτεδάκια και σαντουιτσάκια. 
  • Η προσεγμένη οργάνωση και η σωστή προετοιμασία είναι βέβαιο πως θα σου εξασφαλίσει μια πετυχημένη γαμο-βάπτιση, με αποτέλεσμα να χαρείς και να απολαύσεις με το παραπάνω, κάθε λεπτό της συγκεκριμένης μέρας.

Πηγή 

Home