Thumbnail

Πέντε λαχταριστά smoothies για τις θηλάζουσες μητέρες Πέντε λαχταριστά smoothies για τις θηλάζουσες μητέρες

Είναι εύκολα, δροσιστικά και δίνουν τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται μια μητέρα που θηλάζει
Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη και συνάμα δύσκολη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Είναι σημαντικό αυτό το διάστημα να φροντίζεις να τρέφεσαι σωστά, όχι μόνο για το παιδί σου, αλλά και για σένα. Τα smoothies είναι ένας έξυπνος τρόπος για να παίρνεις τις απαραίτητες βιταμίνες, καθώς παράλληλα τρέχεις να τα προλάβεις όλα.

Βατόμουρα και φυστικοβούτυρο

Για να το απολαύσεις, θα χρειαστείς 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά, ½ μπανάνα, 1 κούπα βατόμουρα, 2 κουταλιές λιναρόσπορο, 2 κουταλιές κρεμώδες φυστικοβούτυρο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί στο μπλέντερ και απόλαυσε το δροσερό και λαχταριστό. Ο λιναρόσπορος θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Αν θέλεις να έχει λιγότερες θερμίδες, αντικατέστησε το γάλα με γάλα αμυγδάλου.

βατόμουρο και φυστικοβούτυρο smoothie

Με μάνγκο και γιαούρτι

Θα χρειαστείς μισό μάνγκο και 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό. Μερικές σταγόνες λεμόνι και όση φρεσκοτριμμένη κανέλα θέλεις. Χτύπησε τα όλα μαζί και θα έχεις ένα υγιεινό και αναζωογονητικό smoothie.

Με μάνγκο και γιαούρτι smoothie

Με μπανάνα και βρώμη

Ίσως το πιο δυναμωτικό από όλα, αλλά και το πιο γευστικό. Θα χρειαστείς μια μπανάνα, δύο κουταλιές βρώμη ολικής άλεσης, μια κουταλιά σιρόπι σφενδάμου, 150 ml γάλα καρύδας. Η μυρωδιά του και μόνο θα σε κάνει να το λατρέψεις. 

smoothie μπανάνα με βρώμη

Όλα πράσινα

Δροσερό, αναζωογονητικό και με αντιοξειδωτική δράση. Ανάμειξε 1 κούπα γάλα καρύδας, 1 φέτα αβοκάντο, 1 κούπα σταφύλια, 1 μικρό αγγουράκι, λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και δεν θα σταματάς να το φτιάχνεις! 

Smoothie

Μέλι και ροδάκινο

Λατρεμένο smoothie και υγιεινό! Ανάμειξε ένα ροδάκινο, 200 γρ γιαούρτι, 1 κουταλιά θυμαρίσιο μέλι και στη συνέχεια πασπάλισε με κανέλα. Κρεμώδες, γλυκό και λαχταριστό.

smoothie μέλι και ροδάκινο

Πηγή 

Home